Jam Madar (©MN Press)
Jam Madar (©MN Press)

Madar zasijao na debiju u Istanbulu sa 12 asistencija, Fenerbahče demonstrirao moć protiv novajlije u ligi

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.10.23. | 19:27

Poraz Dušana Alimpijevića u prvom meču na klupi Bešiktaša

Fenerbahče je na otvaranju sezone sezone dočekao novajliju u elitnom rangu turske košarke Čagdaš Bodrum i demonstrirao moć. Izabranici Dimitrisa Itudisa, predvođeni doskorašnjim plejmejkerom Partizan Mozzart Beta Jamom Madarom, slavili su pred svojim navijačima sa ubedljivih 95:58.

Nijednog trenutka se nije postavljalo pitanje pobednika, a sve do poslendje četvrtine turski evroligaš je iz minuta u minut uvećavao prednost. Imao potpuno dominaciju na parketu Ulker Sports Arene. Povukli su ručnu Itudisovi puleni u poslednjih 10 minuta, ali i pored toga demolirali rivala i na najbolji način otvorili takmičarsku godinu.

Izabrane vesti

Madar je pokazao zbog čega je doveden. Iako je postigao samo sedam poena, bio je igrač utakmice. Dirigovao je igrom ekipe i debi okončao sa čak 12 asistencija, a tri puta je i ukrao loptu rivalu za indeks korisnosti 21.

Tajler Dorsi, kojeg je Fenerbahče jedva zadržao pored interesovanja Olimpijakosa i Panatinaikosa, bio je najefikasniji pojedinac pobedničke ekipe sa 17 poena. Jedan manje dodao je Najdžel Hejs Dejvis, dok su dvocifreni bili i Džonatan Motli sa 13, Tarik Biberović sa 12 i kapiten Melih Mahmutoglu sa 10 poena. Srebrnog srpskog reprezentativca Marka Gudurića nije bilo u protokolu.

Jedini su timu iz Istanbula parirali Dominik Artis sa 17, Džaron Džonson sa 15 i doskorašnji košarkaš Cedevite Olimpije Amar Alibegović sa 14 poena.

Ekipu Fenera sada čeka i otvaranje sezone u Evroligi, gde će Madar i drugovi ukrstiti koplja sa Olimpijom Milano, takođe na svom parketu (06. oktobar, 19.45).

Danas je odigran još jedan meč 1. runde turske Superlige, a Dušan Alimpijević je na takmičarskom debiju kao trener Bešiktaša doživeo poraz u istanbulskom derbiju protiv Darušafake - 64:61.

Pobedničku ekipu predvodio je Kajl Olman sa 13 poena, 11 je dodao Mejson Džons, dok je do 10 brojao Ridvan Ondžel.

U Alimpijevićevom timu najefikasniji doskorašnji košarkaš Asvela Džona Metjuz. Ubeležio je Amerikanac 16 poena, ali uz 6/18 iz igre, pa je susret okončao sa samo tri indeksna poena. Ispratio ga je snažni Anhel Delgado koji je bio na pragu dabl-dabla sa osam poena i 11 skokova, ali i katastrofalnih 2/9 sa linije penala.



tagovi

Jam MadarKK FenerbahčeDušan AlimpijevićKK Bešiktaš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara