Roko Leni Ukić (©aba-liga.com/Split/Ivica Cavka)
Roko Leni Ukić (©aba-liga.com/Split/Ivica Cavka)

Maestralni Ukić udaljio Megu od plej-ofa, važna pobeda Splita

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.03.21. | 18:19

Sastav iz Dalmacije došao do sedme pobede u sezoni

Košarkaši Splita i Mege otvorili su 22. kolo ABA lige utakmicom u dvorani Gripe. Mile Karakaš i njegovi puleni su upisali jako važan trijumf u borbi za opstanak (74:65). Posle poraza od Crvene zvezde i Mornara upisali su sedmu pobedu u sezoni i napravili bitan korak ka ostanku u Jadranskoj ligi i naredne sezone. Mega je pretrpela osmi poraz, ostala je na četvrtom mestu, ali ekipe Budućnoti i Cedevita Olimpije imaju po tri meča manje, Podgoričani dve, a Ljubljančani jednu pobedu više, pa će i u slučaju poraza u zaostalim mečevima preskočiti srpskog predstavnika na tabeli.

Subota, 17.00: (2,10) Partizan (14,0) Mornar (1,80)

Izabrane vesti

Splićani su se značajno pojačali od prethodnog duela sa ekipom Vladimira Jovanovića, a upravo jedan od igrača koji u u međuvremenu stigli u njihove redove napravio je razliku u Dalmaciji. Roko Leni Ukić je bio nerešiva enigma za mladu ekipu Mege, iskusni hrvatski košarkaš je meč okončao sa čak 29 poena (indeks 31). Nisu srpskom predstavniku u regionalnom šampionatu pomogle ni nove dobre partije Filipa Petruševa (22 poena i sedam skokova) i Marka Simonovića (15 poena i 11 skokova), pa je posle poraza od Krke i danas od Splita plasman u završnicu ABA lige sada prilično daleko.

Megi je nedostajala podrška sa klupe, koja je ubacila svega 12 poena, ali joj je falilo i mirnoće na linije za slobodna bacanja (11/17). Nije srpskom sastavu pomogla ni dominacija u skoku (38:29), a čini se da je glavni razlog za poraz bio broj izgubljenih lopti, Mega ih je imala čak 10 više od protivnika (21:11). Izostao je i šut sa spoljnih pozicija, kako je finalista minulog izdanja Kupa Radivoja Koraća pogodio samo dva šuta sa distance (2/22).

---------------------------------------------

Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

---------------------------------------------

Efikasan prvi kvartal pripao je Megi (30:24), ali je domaćin zategao odbranu u drugom kvartalu i rivalu dozvolio svega 10 poena, pa je na odmor otišao sa dva poena prednosti. Usledila je rezultatska klackalica u trećem kvartalu, ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali su Splićani pred odlazak na poslednji odmor trojkom Ukića na šest sekundi do isteka vremena stekli tri poena viška. Nastavio se rafal iskusnog plejmejkera i u odlučujućem periodu, otvorio ga je sa pet vezanih poena, ali se gosti nisu predavali. Dvojkom Petruševa prišli su na četiri poena zaostatka na minut i 22 sekunde do kraja, ali je posla faula u napadu talentovanog srpskog reprezentativca na ulasku u poslednji minut Mega bila pred porazom. Trijumf sastava iz Dalmacije je trojkom na pet sekundi do kraja overio Marko Luković.

Split: Đoković 11, Perković 5, Perasović 2, Ukić 29, Marčinković 9, Čampara, Babić (9as, 7sk), Vranković, Luković 16, Marić 2

Mega: Jović 10, Smit 4 (8as), Petrušev 22 (7sk), Tepić 2, Momirov 2, Simonović 15 (11sk), Cerovina, Matković 6, Kazalon 4, Langović

ABA LIGA - 22. KOLO

Petak

Split - Mega 74:65

/Ukić 29 - Petrušev 22/

FMP - Cibona (u toku)

Subota

17.00: (2,10) Partizan (14,0) Mornar (1,80)

19.00: (3,50) Borac (16,0) Igokea (1,35)

21.00: (1,10) Cedevita (23,0) Zadar (7,50)

Nedelja

20.00: Budućnost - Crvena zvezda

*** kvote su podložne promenama



tagovi

KK SplitKK MegaRoko Leni UkićFilip Petrušev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara