(©Starsport; Screenshot - Twitter.com)
(©Starsport; Screenshot - Twitter.com)

Mađioničar kojem godine ne mogu ništa - Teo MVP finala

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.05.22. | 23:01

Iskusni srpski plejmejker najzaslužniji za pobedu Virtusa nad Bursom i osvajanje trofeja Evrokupa

Došao je u Virtus pre tri godine sa željom da ga vrati u Evroligu. Večeras je ispunio cilj. Iako od marta gazi 36. godinu, jedan od najboljih evropskih plejmejkera svih vremena ne posustaje. Prkosi godinama, a njegove lopte logici i fizici kao prvog dana. Predvodio je Miloš Teodosić tim iz Bolonje (80:67) do trofeja i poneo zvanje najkorisnijeg igrača finala Evrokupa.

Drugu sezonu zaredom uvršten je u idealnu petorku takmičenja, a stavio je krunu na još jednu sjajnu godinu impresivnim nastupom u finalu. Od starta je dirigovao igrom tima iz Bolonje. Iako je njegov nastup bio pod znakom pitanja zbog povrede, bio je rešen da pobedi i to se videlo od prvog minuta. Plesao je kao u najboljim danima, ubacio 21 poen (sedam više od sledećeg najboljeg strelca Dejva Dudžinskog), savršeno šutirao za dva (4/4), sjajno van linije za tri poena (4/8).

Izabrane vesti

Sjajna rola i to u utakmici sezone. U Teodosićevom stilu.

U vitrine je dodao još po jedno timsko i individualno priznanje, a trofej Evrokupa i MVP nagrada stajaće uz pehar i MVP titlu Evrolige, dva priznanja za najkorisnijeg igrača drugog najkvalitetnijeg takmičenja Starog kontinenta (2020, 2021), kao i trofeje šampiona Italije, čak šest iz VTB lige, dva Kupa Grčke, brojna druga individualna zvanja, ali i plejadu medalja koje je osvojio sa reprezentacijom Srbije (tri zlata sa mlađim selekcijama, tri srebra sa seniorskom - evropsko, svetsko i olimpijsko).




tagovi

Miloš TeodosićMVP EvrokupaEvrokupVirtus Bolonja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara