(©Reuters)
(©Reuters)

Majami dobio Kingse, Bjelica pogađao, Bogdan još namešta nišan (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.07.20. | 08:38

Bruklin jedva izbrojao do 68

Uprkos tome što utakmica nije imala takmičarski značaj, bilo je lepo konačno videti najbolje svetske košarkaše kako na parketu odmeravaju snage dok se pripremaju za nastavak sezone naredne sedmice.

Nikola Jokić i njegov Denver slavili su protiv Vašingtona, dok je Majami ipak bio bolji od Sakramenta sa 104:98. I to uprkos činjenici da su Džimi Batler, Goran Dragić i Dankan Robinson presedeli kompletno drugo poluvreme. Istina, Kingsi su od prvog minuta bili bez Dearona Foksa, Harisona Barnsa i Rišona Holmsa, zbog čega je Luk Volton često morao da meša karte na parketu dok nije pronašao pravu petorku koja može da drži ritam.

Izabrane vesti

Upravo je Robinson bio taj koji je poveo Majami do pobede u prvom od tri testa do ponovnog starta ligaškog dela NBA sezone. Robinson je izgledao našpanovano do maksimuma, pa je pogađao dalekometne hice u nizu i meč završio kao najbolji strelac tima sa Floride uz 18 poena i 5/8 sa distance. Dragić je imao 11 poena i 4/6 iz igre, dok je Batler skupio tek devet poena, mada je bilo evidentno da mu nedostaje takmičarske rutine. Svojih pet minuta iskoristio je Tajler Hiro sa 15 poena i šest skokova.

Logično je bilo da će se mnogi, uslovno rečeno, mučiti u prvom meču posle više od četiri meseca pauze. Imali su Badi Hild i Bogdan Bogdanović manjih problema, ali ništa što ne bi moglo da se nadomesti u narednim danima i do prve zvanične utakmice. Bogdanović je bio starter, ali mu nišanske sprave nisu bile podešene. Za 24 minuta na parketu imao je svega tri poena, uz tri skoka i četiri asistencije, ali i svega jedan pogodak iz igre, uz pet ispaljenih hitaca. Hild na startu meča nije mogao ništa da pogodi, mada se kasnije konsolidovao i bio najbolji strelac utakmice sa 19 poena.

Dobru rolu prethodne noći imao je Nemanja Bjelica. Srpski as, koji je najavio mogućnost selidbe na peticu u nastavku sezone, imao je na kraju 13 poena uz 3/4 za tri i bio drugi strelac Kingsa, dok je na terenu proveo 18 minuta. Upisao je još tri asistencije i jedan skok.

Zanimljivo, Kingsi nijednog momenta nisu imali vođstvo u svojim rukama, već su praktično od prve četvrtine jurili dvocifreni, kasnije i jednocifreni minus. Razliku su spuštali nekoliko puta na minimum, ali nijednog trenutka igrači Sakramenta nisu uspeli da okrenu rezultat u svoju korist. No, biće vremena za popravke u narednim danima...

Nju Orleans je više nego ubedljivo savladao Bruklin i to sa 99:68. Rezultat nimalo u duhu onoga što smo navikli od NBA ekipa, ali treba znati da su četvrtine trajale po deset, a na dvanaest minuta kako je to dosad uvek bio slučaj. Sve zbog toga da se igrači ne bi preopteretili u ovim kontrolnim mečevima...

Kod Pelikansa Ituan Mur imao je 14 poena, dok je dva manje ubacio Brendon Ingram. Kod nemoćnog Bruklina 11 poena i pet skokova imao je Džanan Musa.



tagovi

Nemanja BjelicaBogdan BogdanovićGoran DragićMajami HitSakramento Kings

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara