Demijan Lilard (©AFP)
Demijan Lilard (©AFP)

Majami stvara veliku trojku? Lilard ozbiljno zagrejan da se pridruži Batleru i Adebaju

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.06.23. | 22:31

Tako tvrde američki mediji

Denver Nagetsi su osvajanjem titule stavili tačku na još jednu uzbudljivu sezonu u NBA ligi. I taman kada su mnogi pomislili da je tu kraj uzbuđenjima u košarkaškoj javnosti SAD na neko vreme, krenula je lavina senzacionalnih transfera. Bredli Bil se pridružio Kevinu Durantu i Devinu Bukeru u Finiksu, Kris Pol je završio u Golden Stejtu, Džordan Pul će biti centar novog projekta u Vašingtonu, dok je Kristaps Porzingis postao nova zvezda Boston Seltiksa.

Dobro se zatreslo tržište, ali bi zemljotres najveće magnitude tek mogao da usledi. Naime, Demijan Lilard je zainteresovan da se preselio na Floridu i karijeru nastavi kraj Džimija Batlera i Bema Adebaja u Majamiju. Tako makar tvrdi Sem Amik sa uglednog Atletika. Dakle, nije klasična spekulacija u pitanju.

Izabrane vesti

Portland već neko vreme ne može da pronađe pravi put, a Lilardu curi vreme. Napuniće 15. jula 33 godine, a još nije prišao ni blizu šampionskom prstenu. Najbliži je bio kada se domogao konferencijskog finala 2019. Bila bi šteta da ne ukrasi impresivnu karijeru titulom, a sve su manje šanse da tako nešto uradi sa voljenim Portlandom.

Da, voljenim. Jer u Oregonu je proveo čitavu karijeru. Stigao je kao šesti pik na Draftu 2012. godine, postao ikona Trejlblejzersa. Više utakmica su za Portland odigrali samo Klajd Dreksler i Džerom Kersi, a jedino je Dreksler ubeležio više minuta na parketu. Nedostaje mu manje od 200 asistencija da svrgne Terija Portera sa čela večne liste najboljih asistenata u istoriji kluba. Prema postignutim poenima i trojkama mu ipak niko nije ravan: 19.376 poena i 2.387 trojki.

Ali, koliko god da je vezan za tim koji mu je ukazao priliku u najjačoj konkurenciji sveta, šansu za osvajanje titule kakva mu se navodno ukazuje u Majamiju, teško da bi iko propustio.

"Lilard je zaista zainteresovan da se pridruži Hitu, koji bi bez sumnje voleo da ga priključi Džimiju Batleru i Bemu Adebaju. Ako dođe do toga, Lilardova želja mogla bi da odigra bitnu ulogu, pre svega zbog težine njegovog ugovor, ali i činjenice da je mnogo puta u prošlosti odbijao da traži izlaz", navodi Amik.

Sačekaće Lilard da vidi kako napreduje unapređivanje igračkog kadra u Portlandu. Minule sezone nije ni izblizao imao pravu podršku, pa su Trejlblejzersi završili kao 13. na tabeli sa bilansom 33-49. Uzeli su nedavno na draftu talentovanog Skuta Hendersona, ali možda je i prava prilika da se okrenu ka njemu i grade tim oko nove zvezde, a legendu puste svojim putem. Ka tronu.

Imali bi veliki prostor za manevar s ozbirom da su u obavezi da 32-godišnjem plejmekeru isplate preko 45.000.000 dolara za narednu sezonu, a mogli da dobiju vredne adute i u razmeni za njegove usluge. Situaciju će pokušati da iskoriste i drugi timovi, ali ako Pet Rajli zagrize... Čini se da bi Majami ovog leta mogao da napravi fantastičan tim.


tagovi

Demijan LilardPortland TrejlblejzersMajami HitDžimi BatlerBem AdebajoPet Rajli

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara