Dejan Majstorović (©fiba.basketball)
Dejan Majstorović (©fiba.basketball)

Majstorović srušio olimpijskog šampiona i odveo Srbiju u polufinale Svetskog kupa

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.06.22. | 18:02

Srpski basketaški savladali Letoniju i za finale će se boriti sa Belgijom

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 plasirala se u polufinale Svetskog kupa u Antverpenu, pobedom nad Letonijom 22:17. Čovek odluke bio je Dejan Majstorivić koji je u finišu vezao pet poena i odveo srpske basketaše u polufinale. Tamo će deliti megdan domaćinom završnog turnira Belgijom (nedelja, 18.10).

Vodila je Srbija većim delom susreta, ali Karlis Lasmanis i Nauris Mijezis su odbijali da se predaju. Pre svega Lasmanis, koji je pogodio nekoliko šuteva sa distance i omogućio Letoncima da ostanu u meču. Poravnao je na 17:17 preciznim šutem za dva poena, ali je onda Majstorović stupio na scenu.

Izabrane vesti

Trostruki prvak sveta je ubacio tešku dvojku praktično iz trka, a potom sa linije penala dobio priliku da dotuče protivnika. Promašio je prvo bacanje, a onda drugim doveo Srbiju na prag trijumfa (20:17).

Usledio je faul u napadu Letonaca i potom dvojka Majstorovića za kraj! Junak Srbije je bio i najefikasniji na duelu sa osam poena, dok su po sedam dodali Strahinja Stojačić i Mihailo Vasić.

U redovima olimpijskih šampiona istakao se Lasmanis sa sedam poena, dok je Mijezis postigao šest.

Osvetili su se srpski basketaši Letoniji za poraz u polufinalu minule planterne smotre i nastavili borbu za peto zlato u sedmom izdanju FIBA 3x3 Svetskog kupa.

Dejan Majstorović ima priliku da ispiše istoriju i postane svetski šampion po četvrti put, pošto je bio deo selekcije koja je vezala tri titule od 2016. do 2018. godine. Samo Dušan Domović Bulut i Marko Savić imaju više titula, s obzirom da su na krovu sveta bili i 2012. godine.

"Uvek je teško protiv Letaonaca. Imam puno samopouzdanja, znam da mogu da završim. Ostao sam sam na dvojici zahvaljujući saigračima. Pokazali su karakter i zato smo pobedili", rekao je Majstorović posle trijumfa.

Dugo se bori sa prvi violinama letonske selekcije, pa zato ova pobeda ima posebnu draž.

"Mijezis i Lasmanis su puno puta pogodili preko mene za pobedu. Oni su zveri, teško je zadržati ih. Fantastični su. Niko nije želeo Letoniju u ovoj fazi i zato je jako važno što smo pobedili. Moramo da ostanemo mirni i skoncentrisani".

Brajan de Valk iz Belgije (©fiba.basketball)Brajan de Valk iz Belgije (©fiba.basketball)

U borbi za medalju Srbija će odmeriti snage sa Belgijom. Domaćin turnira je savladao Poljsku 18:14 i prvi put se domogao polufinala.

Majstorovića, Stojačića, Vasića i Marka Brankovića čeka tim koji je od naših basketaša ubedljivo izgubio u borbi za bronzu na Olimpijskim igrama u Tokiju (21:10).

U poraženoj ekipi je tada bio Tobi Vervur, koji je istakao da mu je poraz od Srbije teško pao i da mu je trebalo vremena da se opasulji. Tako nema sumnje da će sutra izaći na megdan našim basketašima dodatno motivisan.


tagovi

Basket 3x3Dejan Majstorović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara