Oded Kataš (©MN Press)
Oded Kataš (©MN Press)

Makabi izabrao novog trenera: Paskval bio preskup, Kataš dobio novu šansu

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.06.22. | 02:30

Ipak će biti domaći stručnjak

Makabi iz Tel Aviva ima novog trenera. Posle fijaska u domaćem prvenstvu, izraelski velikan dugo je i pažljivo birao sledećeg šefa stručnog štaba kako bi se konačno pronašla stabilnost kakvu je nakratko imao Janis Sferopulos i izbor je pao na - Odeda Kataša.

Iako je izbor domaćeg trenera bio rezervna opcija, odluka Zenita iz Sankt Peterburga da za rastanak sa Ćavijem Paskvalom traži tri miliona evra naterala je klub da gleda ka drugim opcijama i pogotovo ojačala opciju izraelskog stručnjaka. Kao moguća rešenja pominjali su se, između ostalih, Aleksandar Đorđević i Dušan Alimpijević, ali je poverenje dobio nekadašnji izraelski strelac. Kataš je sa Makabijem potpisao na dve godine, pa je tako posle petnaest godina dobio drugu šansu da se pokaže i dokaže kao trener. Tada mlad strateg Kataš je doveden u klub za koji je sa velikim uspehom nastupao kao igrač u leto 2007, ali je posle samo šest meseci dobio otkaz.

Izabrane vesti

18.00: (1,60) Real Madrid (14,5) Barselona (2,55)

U međuvremenu je prošao dug put, vodio nekoliko domaćih klubova, bio čak i selektor Izraela, a poslednji angažman imao je u Panatinaikosu. U Atinu je stigao januara prošle godine i potpisao na godinu i po dana, ali je posle samo pola godine i osvojene duple krune otišao.

Najveći uspeh dosadašnje trenerske karijere svakako mu je šampionska titula sa Hapoel Gilboa Galil koju je osvojio tako što je pobedio upravo svoj Makabi. Uzeo je i dva izraelska kupa sa Hapoelom iz Jerusalima, a tokom boravka u Hapoel Galil Elijonu izabran je za trenera godine u svojoj trećoj sezoni. Kao igrač sa Makabijem uzeo je četiri domaće titule i dva kupa. Ipak, sa Panatinaikosom je 2000. godine kod Željka Obradovića uspeo da postane šampion Evrope.

Kataš će biti predstavljen zajedno sa Dejvidom Blatom koji je nedavno dobio savetodavnu funkciju. Klub već radi na dovođenju prvog pojačanja, a to je Aleks Pojtres iz Zenita. Doduše, klub će izvesno napustiti Ante Žižić koji će najverovatnije u Efes, dok će Skoti Vilbekin u Barselonu ili Fenerbahče. Kataša čeka dosta posla…


tagovi

EvroligaOded KatašKK Makabi Tel AvivKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara