Skoti Vilbekin (©EuroLeague)
Skoti Vilbekin (©EuroLeague)

Makabi prepisuje Zvezdin recept za skidanje krune Realu

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.01.21. | 13:01

Panatinaikos ima zicer u Atini protiv Himkija za sedmu ovosezonsku pobedu u Evroligi

Jedini klasičan derbi dana biće okršaj Reala i Makabija u Tel Avivu. Pored evroligaškog klasika, zanimljivo će biti u Sankt Peterburgu gde Zenit, jedno od najprijatnijih iznenađenja ovosezonskog takmičenja, dočekuje zahuktali Efes. Mediolanum forum biće poprište bitke Olimpije i Trinkijerivog Bajerna, a snage će odmeriti i Panatinaikos i Himki, kao i Asvel i Valensija.

Himki do kraja takmičenja igra za čast. Odavno se u Podmoskovlju situacija otrgla kontroli, plej-of je nedostižan, a Himkiju preostaje da juri dvocifren broj pobeda. Što neće biti lako. Za početak će biti odlično da se mrdnu sa ove dve. Poslednji trijumf upisali su u 9. kolu protiv Zenita, nadigrali su još samo Crvenu zvezdu, a u Atini će sa novim šefom stručnog štaba pokušati da iznenade Panatinaikos. Zeleni će biti lišeni pomoći Papajanisa i Papapetrua, a kod Himkija je spisak standardno kilometarski. Za gostovanje u Atini upitan je veliki broj igrača, Jović se vraća u sastav, ali je neizvestan nastup Šveda.

Izabrane vesti

Šokirali su košarkaši Crvene zvezde ekipu Reala u Madridu. Bio je to hladan tuš za Pabla Lasa i Madriđane, a nadovezala se i povreda Serhija Rodrigeza. Nevolja nikada ne dolazi sama. Čekaju se rezultati, a duže odsustvo Rodrigeza bio bi veliki peh za Blankose. Van terena je Entoni Rendolf, a na gostovanju Makabiju, Laso će biti i bez Serhija Ljulja koji je poslednji meč u Evroligi odigrao protiv Efesa krajem decembra. Janis Sferopulos nema kadrovskih problema, ali njegovi izabranici iako su podigli nivo igara ne nižu pobede. Igra „Ponos Izraela“ toplo-hladno.

Lako se moglo dogoditi da Makabi susret sa Realom dočeka sa pozitivim skorom umesto sa sadašnjih devet pobeda i 11 poraza. Većinu utakmica Makabi je izgubio na jedan posed u neizvesnim završnicama. Aleks Tajus nedavno je potpisao za kraljevski klub, bili su Blankosi primorani da reaguju nakon povrede Rendolfa. Tajus se vraća u „Minora Mivtačim arenu“ gde je proveo tri sezone, emocije će ostaviti po strani, a novopečeni centar Reala i Valter Tavares trebalo bi da donesu prevagu za Madriđane u reketu. Džejsi Kerol biće zbog izostanaka primoran da uzme nešto više minuta, neće moći da bude samo oružje sa klupe.

Duel Olimpije i Bajerna je okršaj timova koji figuriraju za plasman u TOP 8 i visoko se kotiraju na tabeli. Igraju Bavarci i Olimpija iznad svih očekivanja i nalaze se tik jedni pored drugih. Olimpija sa skorom 12-7 drži petu poziciju, a Trinkijerijev sastav ima meč više i poraz više. U 2021. godini tim predvođen Etoreom Mesinom ne zna za poraz. Nanizala je Olimpija tri pobede, redom su padali Real, Valensija i Alba, pa su anulirani porazi od Baskonije i CSKA kod kuće. Andrea Trinkijeri i njegovi izabranici održavaju visok nivo igara, a gostovanje Olimpiji Bavarcima dolazi nakon poraza od Reala u „Audi domu“ posle produžetka.

Etore Mesina na raspolaganju neće imati Bruksa, Šildsa, Micova i Rola, dok na drugoj strani ne bi trebalo da igraju Žan Mark Šiško i Đedović, a pod znakom pitanja je i nastup Boldvina. Vladimir Lučić i Džejlen Rejnolds su se uz Boldvina profilisali kao glavne napadačke opcije, a Olimpijina pokretačka snaga su Kevin Panter, Malkolm Dilejni, Serhio Rodrigez i Luiđi Datome.

EVROLIGA - 21. KOLO

Četvrtak

18.00: (2.30) Zenit (14.5) Efes (1.70)

20.00: (1.07) Panatinaikos (25.0) Himki (8.50)

20.05: (2.05) Makabi (13.5) Real Madrid (1.90)

20.45: (1.60) Olimpija (14.5) Bajern (2.55)

20.45: (2.55) Asvel (14.5) Valensija (1.60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

KK ZenitAnadolu EfesKK PanatinaikosKK HimkiKK Makabi Tel AvivKK Real MadridKK OlimpijaKK Bajern MinhenKK AsvelKK ValensijaEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara