Ćavi Paskval (©MN Press)
Ćavi Paskval (©MN Press)

Makabi promenio plan posle suspenzije ruskih klubova, hoće Paskvala za trenera

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.03.22. | 12:17

Andrea Trinkijeri postao druga opcija Ponosa Izraela

Jedna od posledica invazije Rusije na Ukrajinu je i suspenzija ruskih klubova, reprezentacija i sportista iz gotovo svih međunarodnih takmičenja. Zenit, CSKA i Uniks su suspendovani od strane lige, a mogli bi da budu i odstranjeni iz takmičenja. Zato je došlo do egzodusa stranih igrača i košarkaških radnika iz Rusije, a Makabi se nada da će Ćavi Paskval napustiti sastav iz Sankt Peterburga.

Sastav iz Tel Aviva je sredinom februara razrešio dužnosti grčkog stručnjaka Janisa Sferopulosa. Često je Makabi pod njegovim vođstvom oscilirao ove sezone, a kap koja je preilila čašu bio je poraz od gradskog rivala Hapoela u polufinalu Kupa. Kao i prethodno u Olimpijakosu, četvrta sezona bila je kobna za Sferopulosa u Makabiju.

Izabrane vesti

Na mesto prvog trenera tima je umesto njega postavljen Avi Even, ali je jasno da je Izraelac samo prelazno rešenje. Pisalo se o još jednom domaćem stručnjaku Odedu Katašu, ali očigledno nije došlo do dogovora. Tako se Makabi okrenuo Andrei Trinkijeriju, po kojeg bi krenuo narednog leta, s ozbirom da je Italijan vezan za Bajern ugovorom do leta 2023. godine.

Novonastala situacija zbog rata Rusije i Ukrajine naterala je upravu da promeni ploču. Naime, u klubu se rodila nada da bi Pasvkal mogao da napusti Zenit, pa samim tim i ideja da se angažuje španski stručnjak. Jakov Meir sa Israel Hajom portala prvi je preneo informaciju o interesovanju Ponosa Izraela za bivšeg trenera Barselone i Panatinaikosa. Sada su se pojavile i priče da su napravljeni i prvi koraci ka realizaciji posla. Ipak, najpre mora da se razreši Zenitov status u Evroligi, a sa njim i Paskvalova pozicija u klubu iz Sankt Peterburga.

Trinkijeri je i dalje na umu tima iz Menora Mivtačim arene, ali kako stoje stvari tek kao druga opcija.

Paskval je osam godina predvodio Barselonu, sa kojom je pre 12 postao i prvak Evrope. radio je potom dve godine u Panatinaiksu i uzeo dve duple krune. U Zenit je stigao pre dve godine, minule od ruske ekipe napravio drugu najbolju odbranu Evrolige iza Barselone i umalo katalonski sastav kao velikog favorita za osvajanje trona izbacio u četvrtfinalu. Četa Šarunasa Jasikevičijusa je slavila tek posle velike borbe u majstorici.



tagovi

KK Makabi Tel AvivĆavi PaskvalAndrea Trinkijeri

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara