Darun Hilijard u Makabiju (Screenshot - twitter.com/MaccabitlvBC)
Darun Hilijard u Makabiju (Screenshot - twitter.com/MaccabitlvBC)

Makabi ređa pojačanja kao na traci: Potpisao Hilijard

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.06.22. | 10:22

Čekaju se Lorenzo Braun i Ostin Holins, dogovoren Rafi Menko iz Hapoel Holona

Posle najgore sezone u poslednjih 29 godina, u kojoj se nije izborio ni za jedno finale, Makabi je krenuo u ozbiljnu rekonstrukciju. Dejvid Blat se vratio u ulozi savetnika, Oded Kataš je postavljen na mesto šefa struke, a igrači kadar se menja iz dana u dan. Tako je sinoć Skoti Vilbekin digao sidro, a danas je u klubu predstavljeno novo pojačanje - Darun Hilijard.

Bivši igrač Baskonije i moskovskog CSKA u Tel Aviv stiže iz minhenskog Bajerna. Imao je odličnu sezonu u Bavarskoj do povrede. U aprilu je doživeo prelom ključne kosti, odmah je i operisan u Minhenu, ali u Makabiju veruju da ga to neće sprečiti da odigra važnu ulogu u narednoj sezoni. Prelom ovog tipa zarasta za šest do osam sedmica, pa bi Amerikanac trebalo da se priključi timu već na startu priprema.

Izabrane vesti

Hilijard je pre sedam godina izabran na NBA draftu od strane Detroit Pistonsa kao 38. pik. Proveo je dve sezone u Motor sitiju, bio često i u Razvojnoj ligi. Pokušao je potom da se izbori za mesto pod suncem u San Antonio, ali se uglavnom kalio u dresu Ostin Sparsa, da bi leta 2018. godine odlučio da dođe u Evropu.

Potpisao je za Baskoniju, ostavio odličan utisak, pa ga je posle samo jedne sezone angažovao moskovski CSKA. Bilo je u Rusiji uspona i padova, usledio je prelazak u Bajern gde je beležio 13,7 poena i tri skoka u Evroligi.

"Veoma sam zadovoljan zbog ukazane prilike da branim boje Makabija. Veliki broj sjajnih igrača je igralo u Tel Avivu gde su velika očekivanja i nadam se da ćemo saigrači i ja igrati sa istom strašću i gladi kako bi došli do uspeha", rekao je Amerikanac.

Makabi je pored Vilbekina napustio i Ante Žižić, a na izlaznim vratima je Oz Blejzer. On bi karijeru trebalo da nastavi u Hapoelu iz Jerusalima koji je nedavno preuzeo Aleksandar Džikić. Ugovori su istekli i Deriku Vilijamsu, Odedu Brandvejnu i Kajriju Tomasu, a pod znakom pitanja je status većeg dela rostera iz minule sezone.

Pre Hilijarda su angažovani Aleks Pojtres i Bonzi Kolson, dok se u klub vratio Gaj Pnini. Očekuje se i dolazak Ostina Holinsa iz Crvene zvezde, koji je prema saznanjima Mozzart Sporta dogovorio "1+1" saradnju sa 600.000 dolara po sezoni.

Turski mediji su najavili da bi igrom Ponosa Izraela u narednoj sezoni mogao da diriguje još jedan igrač koji je deo karijere proveo na Malom Kalemegdanu - Lorenzo Braun. To je potvrdio i Mozes Barsa sa izraelskog portala One. On ističe da Brauna prate i Virtus i madridski Real, ali da je Makabi favorit za njegov potpis.

Jakov Meir sa Izrael Hajoma je preneo da u Tel Aviv stiže i jedan domaći igrač - Rafi Menko iz Hapoel Holona. Ovaj 28-godišnji krilni košarkaš je nedavno postao i prvak Izraela, a u domovini je proveo veći deo karijere nastupajući i za Hapoel Jerusalim, Gilboa Galil, Elijat i Tel Aviv. Sezonu je proveo u Francuskoj u dresu Šalona, a od minulog leta je u Holonu.



tagovi

KK Makabi Tel AvivDarun HilijardLorenzo BraunOstin HolinsKošarkaški transferiKK Bajern MinhenKK Crvena zvezdaUNIKS Kazanj

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara