Džejlen Adams iz vremena u Nju Orleansu (©AFP)
Džejlen Adams iz vremena u Nju Orleansu (©AFP)

Makabi Tel Aviv reagovao i doveo Džejlena Adamsa

Vreme čitanja: 1min | sub. 15.10.22. | 20:16

Izraelski velikan rešio pitanje zamene za Daruna Hilijarda

Povreda Darua Hilijarda naterala je Odeda Kataša da reaguje na tržištu i dovede igrača koji će moći da pokrije obe bekovske pozicije. Jedna od želja bio je Zvezdin novajlija Luka Vildoza, a izbor je pao na Džejlena Adamsa.

Naravno, ne radi se o Adamsu iz Crvene zvezde, već o nekadašnjem beku Hapoela iz Jerusalima. Amerikanac je potpisao sa Ponosom Izraela ugovor na tri meseca, uz mogućnost produžetka saradnje do kraja sezone.

Izabrane vesti

Makabi se logično odlučio za ovakav potez s obzirom da se do tada očekuje da se Hilijard oporavi u potpunosti. Opet, kako se spekuliše da će Ostin Holins dobiti čiste papire mnogo pre nego što se to očekivalo, Adams bi mogao da se izbori za njegovo mesto u sastavu.

Nedelja, 13.30: (2,70) Hapoel Haifa (14,5) Hapoel Tel Aviv (1,55)

Adams je poslednji angažman imao u Hapoelu sa kojim je prošle sezone igrao FIBA Ligu šampiona gde je beležio 17,8 poena, 4,6 skokova, 2,9 asistencija i 1,3 ukradene lopte, šutirajući 40 odsto sa distance. Jedna od njegovih glavnih karakteristika je igra jedan na jedan.

Makabi posle dva kola Evrolige ima skor 1-1. Dobio je Žalgiris na otvaranju, onda doživeo poraz od Fenerbahčea posle odlične role Marka Gudurića.



tagovi

KK Makabi Tel AvivDžejlen AdamsEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara