Luka Vildoza (Foto: AFP)
Luka Vildoza (Foto: AFP)

Makabi traži beka, prvi na listi želja Luka Vildoza

Vreme čitanja: 1min | sre. 12.10.22. | 02:21

Argentinac bi mogao da se vrati u Evropu

Argentinski reprezentativac Luka Vildoza je u maju prošle godine napustio Baskoniju i potpisao ugovor sa Njujork Niksima. Nije dobio pravu priliku u timu iz Velike jabuke, imao je i problema sa povredom, pa je po rastanku sa Niskima imao i operaciju stopala, a od aprila je član Milvokija. I dalje je pod ugovorom sa Baksima, ali je sve izvesniji njegov povratak u evropsku košarku.

Kako prenosi izraelski novinar Moše Barda, Makabi iz Tel Aviva je ozbiljno zagrizao za Argentinca, a na listi želja Ponosa Izraela nalazi se i Met Tomas.

Izabrane vesti

Vildoza je karijeru počeo u Kilmesu, od 2016. do 2021. je branio boje Baskonije sa kojom je pre dve godine bio i prvak Španije, kao i MVP finala ACB lige. Taman što je stekao ozbiljnu reputaciju u evroligaškim okvirima odlučio je da se okuša u NBA, ali je dosad upisao samo sedam nastupa u najjačoj ligi sveta.

Makabi najpre traži igrača koji pokriva obe bekovske pozicije, je zato više zagrejan za angažovanje argentinskog košarkaša, nego za Meta Tomasa. Amerikanac koji je svojevremeno nastupao za Obradoiro i Valensiju u Španiji, od 2019. je u NBA gde je najpre igrao za Toronto, a potom Jutu i Čikago. Trenutno je slobodan igrač, ali se nada novom angažmanu u domovini.

Za razliku od Tomasa, bivši igrač tima iz Vitorije ima važeći ugovor za nastupajuću sezonu u Viskonsinu, "težak" 1.835.090 dolara.



tagovi

KK Makabi Tel AvivMakabi Tel AvivLuka VildozaMet Tomas

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara