Vejd Boldvin (©Starsport)
Vejd Boldvin (©Starsport)

Makabijev hendikep: Drugi najbolji strelac Evrolige ne igra protiv Partizan Mozzart Beta

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.10.23. | 11:00

Vejd Boldvin ima problema sa leđima

Dalo se naslutiti još nakon prvih propuštenih utakmica, ali optimistički su se svi nadali da će se ispostaviti da problem sa leđima nije teže prirode. Međutim, pregledi su pokazali da bolovi nisu ni baš tako bezazleni, pa će Vejd Boldvin i definitivno preskočiti okršaj Makabija iz Tel Aviva sa Partizan Mozzart Betom na startu nove sezone u Evroligi.

Veliki hendikep za Izraelca imajući u vidu da je Boldvin prošle sezone bio drugi na listi najboljih strelaca regularnog toka sezone u Evroligi sa prosekom od 16,7 poena po meču. Samo je Saša Vezenkov bio efikasniji. U plej-ofu je samo podigao učinak, pa je konačna statistika zvečala: 17,2 poena uz 5,1 asistenciju i 3,8 skokova.

Izabrane vesti

Poenterske kvalitete 17. pika na NBA draftu iz 2016. godine dobro su upoznali i crno-beli. Jesu ga u drugom meču limitirali na svega osam poena, ali im je u prvom ubacio 23. Mada je na te dve utakmice za tri poena šutirao katastrofalnih 1/13.

Imao je on takve skokove. Crvenoj zvezdi je recimo u desetom kolu dao svega šest poena, a onda u 24. čak 38, uz po pet skokova i asistencije. Naravoučenije, kada ga krene sposoban je da uništi svaku odbranu.

---------------

GLEDAJ UŽIVO NA MOZZARTBET.COM

Od ove sezone veliko iznenađenje za sve posetioce sajta mozzartbet.com.

SVE prenose utakmica Evrolige i Evrokupa moći ćete da pratite na našem sajtu, i to na stranici namenjenoj uživo klađenju.

Evroliga će biti nikad neizvesnija, nikad zanimljivija, i nikad dostupnija - dovoljno je samo da budete besplatno registrovani na sajtu mozzartbet.com i sve utakmice najbolje evropske košarke biće vam dostupne putem lajv strima.

Registruj se na mozzartbet.com i uživaj u najboljoj košarci.

---------------

Ovog puta Makabi će morati da njega pošto se Boldvin povredio u finalu Liga kupa u kome je Hapoel Jerusalim Aleksandra Džikića savladao Makabi sa 79:71. Ali Makabi je čudan tim. Ume da odigra užasno, ali i da vas zatrpa koševima.

Prve procene kažu da bi Boldvin trebalo da pauzira svega dve nedelje, a najgori scenario predviđe bolovanje u trajanju od mesec dana. Ako tako i bude nije nemoguće da Makabi krene po još jednog beka koji bi dobio privremeni ugovor. U Izraelu se već spekuliše sa imenima Klemena Prepeliča, Korija Higinsa, Šenona Evansa, Džavontea Grina, Kobija Simonsa... Ali svi će morati prvo da sačekaju NBA klubove i da vide koga će oni da „katuju“.




tagovi

Vejd BoldvinKK Makabi Tel AvivMakabi Tel AvivKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara