Ostin Holins u Makabiju (©Maccabi Tel Aviv)
Ostin Holins u Makabiju (©Maccabi Tel Aviv)

Makabijeve snage jačaju: Ostin Holins peto, blizu i šesto pojačanje!

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.06.22. | 10:03

“Jako sam srećan zbog vizije novog trenera i cele organizacije, jedva čekam da počnemo“, kaže Amerikanac

Makabi iz Tel Aviva nastavlja da ređa potpise kao na traci. Peto pojačanje Odeda Kataša za takmičarsku 2022/23 je – Ostin Holins!

Kako je Mozzart Sport i najavio, energični Amerikanac potpisao je giganta iz Tel Aviva na dve godine u kojima će imati platu od 600.000 evra po sezoni.

Izabrane vesti

“Jako sam srećan zbog vizije novog trenera i cele organizacije, jedva čekam da počnemo i budem deo istorije i tradicije ovog velikog kluba“, poručio je Holins po potpisivanju saradnje sa Makabijem.

Trener Oded Kataš sa oduševljenjem je dočekao potpis jednog od najvažnijih igrača Crvene zvezde u protekloj sezoni.

“Jako smo srećni što smo dodali Ostina Holinsa u naš tim. On je bek sa odličnim karakterom, dobar prijatelj naših igrača. Odličan igrač, neko ko može da pokrije više pozicija“, poručio je Kataš.

Holins je peto pojačanje Ponosa Izraela za narednu sezonu posle Aleksa Pojtresa, Bonzija Kolsona, Gaja Pninija i Daruna Hilijarda. Posle Holinsa na vratima Makabija je i šesto novo ime, a to je Džoš Nibo! Centar koji je bio viđen u Efesu ipak će karijeru nastaviti u Tel Avivu posle odluke dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope da zadrži prekaljenog Brajanta Danstona i dolaska Anta Žižića upravo iz Makabija.

Nibo je imao odličnu debitantsku sezonu u Žalgirisu koji je ponovo igrao ispod renomea i beležio je 8,8 poena, 6,2 skoka i jednu blokadu po utakmici u Evroligi. On se vraća u Izrael gde je i počeo evropsku karijeru, kao igrač Hapoel Elijata. Parafiraće dvogodišnju saradnju sa Ponosom Izraela (1+1) tešku 800.000 dolara.

Istovremeno, Makabi je objavio da se rastao sa Ozom Blejzerom, koji ide u Hapoel Jerusalim kod Aleksandra Džikića. Pre Blejzera Makabi su napustili Derik Vilijams, Ante Žižić i Skoti Vilbekin koji je nedavno potpisao na tri godine sa Fenerbahčeom, dok su Džejlen Rejnolds i Džejms Naneli blizu rastanka.


tagovi

Ostin HolinsKK Makabi Tel AvivEvroligaKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara