(©Reuters)
(©Reuters)

Maksvitis blista: Litvanija je zemlja dobrih šutera, nisam pogledao ni meč Srbije na SP

Vreme čitanja: 1min | ned. 03.09.23. | 18:05

„Ostalo je osam najboljih na šampionatu“, kaže selektor Zelenih

Ogromno iznenađenje: Litvanija je pobedila SAD. Ili možda, ipak, nije, pošto je Crna Gora 35 minuta držala „jenkije“ u šahu...

Uglavnom, Litvanija je poslala SAD na drugo mesto u grupi i na Italiju u četvrtfinalu, dok će Zeleni udariti na Srbiju u borbi za polufinale.

Izabrane vesti

Selektor Litvanije Kazis Maksvitis blistao je od zadovoljstva posle velikog trijumf.

Mislim da je presudio dobar napad. Održali smo veliku prednost koju smo stekli u uvodnom delu utakmice. Pomoglo nam je i to što ovaj meč nije bio presudan oko prolaska dalje. To je opustilo i ujedinilo igrače. Oslobodilo im ruke. Naš procenat šuta u prvom poluvremenu je bio jako dobar baš zbog toga. Birali smo dobre pozicije u napadu. Bila je ovo vrlo zabavna pobeda“, rekao je Maksvitis pred novinarima.

Devet vezanih trojki u prvom poluvremenu je usmerilo utakmicu na stranu Litvanije.

„Litvanija je zemlja košarke, zemlja odličnih šutera. Imali smo predobar procenat šuta za ovakvu utakmicu, međutim, kada tako dobro ide, iskoristili smo to oružje do kraja“.

Igraće Litvanija u četvrtfinalu protiv Srbije.

„Dobra je stvar što nismo kalkulisali i birali protivnika. Dobro ćemo se pripremiti za narednog rivala, mada nisam pogledao do sada nijedan meč Srbije, jer sam morao da se bavim pripremama naših utakmica. Sada više nema slabih, ostalo je osam najboljih timova na turniru“, ocenio je Maksvitis


tagovi

Kazis Maksvitiskošarkaška reprezentacija LitvanijeMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara