""
""

Malina ponovo na mestu uspeha

Vreme čitanja: 3min | sub. 31.12.16. | 13:39

Iskusni plej-mejker Marko Marinović parafirao ugovor sa Borcem

Poslednjeg dana 2016. godine čačanski Borac je dobio izuzetno zvučno pojačanje. Košarkaš Marko Marinović vratio se u svoj voljeni klub za koji je nastupao u seniorskoj konkurenciji od 2000-te do 2004. godine. Između tih dvanaest sezona smestilo se čak trinaest ekipa za koje je nastupao popularni Malina. Da se podsetimo nekih: FMP, Đirona, Crvena zvezda, Valensija, Alba, Radnički Kragujevac, Olimpija…

Izabrane vesti

Mozzart Sport je bio prisutan dok je Marko parafirao ugovor sa novim-starim klubom nakon čega smo uzeli i prve utiske od sjajnog plej-mejkera.
“Uvek sam govorio da ću karijeru okončati u Borcu, ali i da ću ostaviti neki dublji trag u mom klubu”, kazao je za MOZZART Sport Marinović i nastavio. “Dogovor je postignut do kraja sezone, a nadam se da ćemo nešto dobro uraditi i tako nastaviti saradnju”.

Dolaskom Marka Marinovića sigurno će se uvećati i ambicije ekipe, ali i tribine dvorane kraj Morave biće popunjenije jer će svi želeti da ponovo na delu vide košarkaškog virtuoza.

U prvom delu sezone bilo je loših trenutaka za Borac, ali ekipa je krenula sa trijumfima. Sad očekujem da krenemo ka gornjem domu tabele i izborimo Superligu. Za posle ćemo videti. Tu sam da svojim iskustvom pomognem svim mladim igračima koji nastupaju za Borac”.

Tokom bogate karijere igrali ste za petnaest ekipa.

“Malo sam se umorio od silnih putovanja i menjanja timova. Sad sam došao da se malo skrasim i pomognem klubu. Za Borac sam uvek igrao sa punim srcem, sećam se da kad sam bio u Borcu sa Đorđem Mićićem da smo napravili pomak i plasirali se u najviši rang. I sad očekujem dobar rezultat”, zaključio je Marinović pomalo u žurbi jer je trebalo decu odvesti kod Deda Mraza po paketiće, a potom krenuti u nove pobede.

Direktor kluba Marko Ivanović bio je izuzetno zadovoljan što se Marko Marinović vratio u svoj Borac.

“Malina se posle više od jedne decenije vratio u Borac mada je on svako leto provodio i trenirao sa nama. Marinović će nam puno značiti, prvo ljudski, a potom i igrački. Značiće saigračima, trenerima, stručnom štabu…dovoljno je reći da je igrao u velikim sredinama, da je nastupao u ABA ligi, Evrokupu”, kazao je Ivanović.

Borac je napravio još jedan dobar potez kad su igrači u pitanju.

Produžili smo saradnju sa Đolom Mićićem do 2018.godine. Nemanja Todorović je ranije parafirao ugovor na dve godine, sad i Aleksandar Todorović. Znači imamo neke dugoročne planove. Cilj je stabilizacija ekipe jer smo imali pehove sa povredama Radonjića i Miškovića. Sad će biti sve puno bolje.

Ivanović je iskoristio priliku da se zahvali svim sponzorima, donatorima i Gradu Čačku.

“Hvala svima na svesrdnoj pomoći, nadam se još boljoj saradnji u 2017. godini”, konstatovao je Ivanović.

Praktično prvi čovek kluba Predrag Pantović, ugledni privrednik i vlasnik firme PS, objasnio je da se planovi Borca menjaju u hodu.

“Mi smo startovali sa namerom da budemo stabilni u KLS ligi Srbije i da razigravamo mlade igrače. Promenom vlasti na lokalu, promenile su se na bolje i neke relacije na nivou Čačak-Borac. Klub će dobijati veća sredstva od grada, samim tim naš novi zadatak je da Borac vratimo tamo gde pripada po mnogim stvarima. Zna se kakva je tradicija Borca i kakve je veličine iznedrio. Mi i sad možemo da podvučemo da imamo igrače koji su ponikli u ovom gradu, gradu košarke. Ići ćemo i dalje, ukoliko se sklopi mozaik, a to je ABA liga. Drugi deo plana je da Borac mora biti fabrika košarkaša, tu takođe očekujemo pomoć grada, a nadamo se i pomoći Srbije. Moramo kvaliteno raditi i praviti asove poput Marinovića koji je ovde došao da završi karijeru, ali ne tako brzo”, zaključio je Predrag Peca Pantović.

Tekst i foto: Đurđe Mečanin


tagovi

Đorđe MićićKK Borac ČačakMarko IvanovićMarko MarinovićNemanja TodorovićPredrag Pantović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara