Malkolm Brogdon u prodoru (©AFP)
Malkolm Brogdon u prodoru (©AFP)

Malkolm Brogdon najbolji “šesti igrač” NBA lige

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.04.23. | 03:27

Četvrti put je ova nagrada završila u Bostonu

Startne petorke trebalo bi da naprave razliku, da budu izbalansirane i čine ih kvalitetni defanzivci i šuteri. Treneri najčešće počinju sa glavnim adutima, ali neretko neku od jakih karika čuvaju za nastavak i od nje očekuju da promeni tok utakmice i donese poene sa klupe. 

Najbolji od najboljih džokera sa klupe nalazi se u Bostonu. Nagrada za najboljeg “šestog igrača” NBA lige otišla je u ruke Malkolma Brogdona. Otkako se priznanje dodeljuje, Brogdon je treći košarkaš Seltiksa koji ga je dobio, a pre njega je uručeno i Kevinu Mekhejlu (1984, 1985) i Bilu Voltonu (1986). 

Izabrane vesti

Malkolm Brogdon je 2017. proglašen za rukija godine, a sada mu je uručeno još jedno laskavo priznanje. Tokom ove sezone prosečno je beležio 14,9 poena po utakmici, 4,2 skoka i 3,7 asistencija. A, njegov šut sa distance ubitalno je oružje Bostona. 

Bek Seltiksa je van linije za tri poena je na 44 odsto, dok je sve skupa iz igre na bezmalo 50 odsto šuta. Kada se saberu poeni, skokovi i asistencije, od igrača koji ulaze sa klupe drugi je u ligi, a gledano samo po broju poena - treći. 

Imali su u Bostonu velika očekivanja kada je u trejdu završio kod njih, ali nisu ni slutili da će toliko biti važan, te da će postati glavno napadačko oružje sa klupe. Seltiksi su se plasirali u plej-of i u prvoj rundi konferencije vode 2:0 u seriji protiv Atlante, a Malkolm Brogdon je u drugoj utakmici punio sve kolone i bio nadomak tripl-dabla.



tagovi

Boston SeltiksMalkolm BrogdonNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara