Košarkaši Olimpije Milano (©Starsport)
Košarkaši Olimpije Milano (©Starsport)

Manekeni dodali gas u finišu, srušili senzaciju iz Tortone i domogli se rekordnog osmog Kupa Italije

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.02.22. | 19:47

Olimpija Milano se izjednačila po broju osvojenih kupova sa Virtus Bolonjom i Trevizom

Tortona je napravila veliko iznenađenje pobedom nad Virtusom u polufinalu, ali nije mogla na pleća da obori i prvog favorita završnice Kupa Italije - Olimpiju Milano. Dobro se tim koji je minule sezone igrao drugi rang držao, ali je u poslednjem kvartalu ostao bez goriva, razlika u kvalitetu je isplivala na površinu, pa je četa Etorea Mesine upisala i ubedljivu pobedu - 78:61.

Sastav iz Milana je u prvoj rundi bio bolji od Dinamo Sasarija (88:68), potom mu je Breša pokazala zube u polufinalu, ali su se Manekeni ipak pobrinuli za plasman u finale (69:63). Tortona je sa druge strane najpre dobila Trst (94:82), a onda šokirala Virtus identičnim rezultatom. U borbi za pehar nije uspela da sruši još jednog favorita, ali će se svakako zadovoljiti činjenicom da se sa najboljim klubom u zemlji dobro nosila kada je trofej bio na talonu.

Izabrane vesti

Nije šut posebno služio ni jedne ni druge. Milano je na kraju dobio meč na iskustvo. Izveli su vicešampioni Italije 19 bacanja, promašili samo dva, ubacili su i četiri trojke više od rivala (iz šest pokušaja više) i čini se da je to bila prevaga.

Kapiten Nikolo Meli je sa 14 poena i devet uhvaćenih lopti predvodio Olimpiju do prvog trofeja u sezoni, ispratio ga je Devon Hol sa 12 poena, dok je Malkolm Dilejni dodao 10. Poraženu Tortonu je sa 17 poena predvodio Džej Pi Makjura, iskusni Arijel Filoj je dodao 12, a dvocifreni su bili i Bruno Maskolo sa 11, kao i Džamar Senders sa 10 poena. Srpski košarkaš Ognjen Miljković, koji je od minulog leta član Tortone, nije se upisao u listu strelaca.

Dominantno je Armani otvorio utakmicu, vrlo brzo stigao i do dvocifrene prednosti, pa je na prvi odmor otišao sa 12 poena viška. Uspela je Tortona da u drugoj deonici samo da smanji zaostatak na jednocifren broj poena, ali je Mesinina ekipa održavala komfornu prednost. Posle 20 minuta bilo je 41:33 za Manekene.

Sjajno je Tortona počela treću deonicu i očas svela minus na samo pola koša. Trgli su se košarkaši Olimpije i vratili osam poena viška, na odmor otišli sa +6. Vrlo brzo se Tortona predala. Daleko kvalitetniji Milano je dodao gas, očas došao do 15 poena prednost, pa i do +21 i sve je bilo jasno.


KUP ITALIJE - FINALE

Nedelja

Olimpija Milano - Tortona 78:61

/Meli 14 - Makjura 17/


tagovi

Olimpija MilanoKošarkaška Serija APalakanestroNikolo MeliEtore Mesina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara