Nikolo Manion u dresu reprezentacije Italije (©fiba.basketball)
Nikolo Manion u dresu reprezentacije Italije (©fiba.basketball)

Manion na kraju napustio Evroligu i vratio se kući

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.12.23. | 16:58

Da li ima kvalitet za elitno takmičenje?

Posle kratke epizode u NBA, igrao je izvrsno za reprezentaciju Italije. Stigao je poziv Virtusa sa kojim se prvi put obreo u Evroligi. Problemi sa povredama i zdravljem sprečili su ga se nametne u Bolonji, pa je letos stigao spasonosni poziv Baskonije. Ipak, ispostavilo se da nije bio tako spasonosan.

Posle samo nekoliko meseci, obeleženih slabim partijama i povredama, Nikolo Manion je napustio Vitoriju. Spekilisalo se da će se preseliti u Asvel i nastaviti da igra na najvišem nivou u Evropi, ali... Odlučio je da se vrati kući i spusti lestvicu, pa je potpisao za Vareze.

Izabrane vesti

Za tim čiji generalni menadžer je legendarni Luis Skola potpisao je ugovor do leta 2025. godine. Dakle, plan je da i naredne sezone ne igra Evroligu.

Manion je u tekućoj sezoni beležio šest poena i 2,2 asistencoije u Evroligi, a u Španiji je imao još slabije brojke: dva poena i dve asistencije, uz 15,8 odsto preciznosti za dva i 12 odsto za tri... Veoma slab učinak.

Zato će se do kraja tekuće sezone sa Varezeom izgleda boriti za opstanak. Dobiće verovatno ključeve ekipe u ruke, što bi u ovom trenutku karijere moglo mnogo da mu znači.

Ekipa koju sa klupe predvodi Tom Bjalaševski, bivši asistent Etorea Mesine, trenutno je pretposlednja u Italiji sa učinkom 3-9. Ništa bolja situacija nije ni u FIBA Evropa kupu, gde je Vareze na dnu Grupe N, pored nemačkog Čemnica, rumunske Oradee i holandskog Lajdena, bez ijednog trijumfa (0-2).


tagovi

Nikolo ManionBaskonijaKK VarezeVareze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara