Marina Maljković (Foto: Starsport)
Marina Maljković (Foto: Starsport)

Marina Maljković osvojila Evroligu, formirala strašan tim preko leta, pa napustila Fenerbahče

Vreme čitanja: 1min | pet. 25.08.23. | 04:03

Turski klub u saopštenju istakao da je selektorka Srbije zatražila raskid ugovora

Vodila je Marina Maljković ekipu Fenerbahčea do evropskog trona prethodne sezone, a onda je preko leta u njen tim stiglo nekoliko sjajnih košarkašica, uključujući i srpske reprezentativke Nikolinu Milić i Ivon Anderson. Sačuvao je klub iz Istanbula Emu Mesena, neke od najbitnijih igračica, ekipa je tako nadograđena i sve je ukazivalo na još jednu uspešnu sezonu. Ipak, nova takmičarska godina nije ni počela, a selektorka Srbije rešila je da napusti klupu Fenerbahčea.

Kako je i zvanično saopštenju, dve strane su se rastale, a ističe se i da je do prekida saradnje došlo na insistiranje Maljkovićeve. Iz Fenerbahčea takođe napominju da im nije pojašnjeno koji su razlozi iza takve njene odluke.

Izabrane vesti

"S obzirom na to da Marina Maljković ima ugovor sa našim klubom za sezonu 2023/24, sa njom je urađeno novo strukturiranje i planiranje našeg tima. Međutim, Marina Maljković je 21. avgust obavestila klub da želi da podnese ostavku na funkciju bez ikakvog opravdanog razloga. U skladu sa ovom odlukom, njen ugovor je raskinut. Zahvaljujemo se Marini na uloženom trudu u sezoni 2022/23, koja je završena trofejima u Evroligi i domaćem šampionatu i želimo joj uspeh u daljoj karijeri", stoji u zvaničnom saopštenju.

Maljkovićeva je Fenerbahče preuzela u aprilu prošle godine, a pored Evrolige osvojila je i titulu u domaćem prvenstvu.



tagovi

Marina MaljkovićKK Fenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara