Vanja Marinković (©MN Press)
Vanja Marinković (©MN Press)

Marinković odličan, Lesor još bolji: Francuz odgovorio na kritike navijača rekordom karijere

Vreme čitanja: 3min | pet. 27.10.23. | 22:15

Da li je i potpisao otkaz Đoanu Penjaroji?

Trese se klupa Đoanu Penjaroji već neko vreme, Španci uveliko najavljuju četvrti dolazak Duška Ivanovića u Vitoriju, a da li je Matijas Lesor potpisao otkaz španskom treneru?

Panatinainikos je uspeo da odbije nalete tvrdoglave Baskonije i stigne do druge pobede u Evroligi i to uz gotovo 100 ubačenih poena, a francuski reprezentativac ponovo je blistao i bio najbolji pojedinac atinskog velikana - 95:81 (24:22, 24:21, 22:23, 25:15).

Izabrane vesti

Lesor ponovo potvrđuje da je kapitalno pojačanje Panatinaikosa ovog leta, verovatno i najbolje od svih 11 koje je Ergin Ataman doveo letos. Energični Francuz zabeležio je novi dabl-dabl u svojoj evroligaškoj karijeri, drugi u ovih pet kola nove sezone i Baskoniji je presudio sa 23 poena i 14 skokova, od čega sedam u protivničkom reketu! Zabeležio je i jednu asistenciju, te sedam iznuđenih faulova za indeks 31.

Momak koji se našao na meti kritika navijača Panatinaikosa na društvenim mrežama zato što je pružio podršku Partizan Mozzart Betu posle trijumfa u večitom derbiju protiv Crvene zvezde odužio im se na najbolji mogući način i jasno svima stavio do znanja da iako mu je prošli klub u srcu, on je glavom maksimalno fokusiran na sve što ga čeka u Atini. Sa 23 poena zabeležio je i novi lični rekord karijere, kao i sa 14 skokova. Nije se pristalicama Zelenih dopalo što Lesor obraća pažnju na ono što se dešava u Beogradu i to su mu stavile do znanja, ali i on njima da je veliki profesionalac i da emocije ne utiču loše na njegove igre!

Odlično veče imao je Vanja Marinković. Posle nešto sporijeg početka sezone, srebrni reprezentativac odigrao je jako dobro u Atini i susret završio sa 17 poena (7/12 iz igre, 3/6 za tri). Zabeležio je još tri skoka, dve asistencije i jednu ukradenu loptu za 23 minuta, uz indeks 12.

Baskonija je u možda poslednjem meču Penjaroje u ulozi šefa struke bio dosta dobar nešto više od 30 minuta, ali kada je bilo najbitnije Panatinaikos je ipak pokazao mišiće i do izražaja je došla velika širina kojom raspolaže Ataman.

Kod rezultata 63:63 pred kraja treće četvrtine zaličilo je da bi utakmica mogla da se pretvori u dramu, ali sve je brzo došlo na svoje. PAO je serijom 18:5 stigao do 81:68 i velikih +13, što je bilo dovoljno da se Baskoniji pripiše novi poraz, četvrti od starta takmičenja.

Uz Lesora koji je pokrenuo PAO ka ubedljivijem vođstvu, strašno važnu rolu imao je Kostas Mitoglu. Grčki reprezentativac odigrao je poslednju četvrtinu za pamćenje pošto je ubacio 14 od svoja 23 poena u tom intervalu i tako bio presudni faktor odlučujućeg perioda utakmice. Baskonija je ostala bez pravog odgovora, previše grešaka i komplikovanja u napadu dovelo je do toga da se dobra utakmica pretvori u ubedljiv trijumf atinskog kluba.

Pored centarskog dvojca Zelenih dvocifreni su bili još Kajl Gaj sa 13 i Kostas Slukas sa 12 poena, te sedam asistencija, četiri skoka i po dve ukradene i izgubljene lopte. Luka Vildosa je proveo na terenu deset i po minuta i za to vreme ubacio jednu trojku.

Najefikasniji bio je Markus Hauard sa 22 poena, dok je Tadas Sedekerskis radio sve na parketu i imao devet poena, osam skokova, četiri asistencije i dva oduzeta poseda za indeks 23!

EVROLIGA - 5. kolo

Četvrtak:

Partizan Mozzart Bet - Crvena zvezda 88:86

/Avramović 14 - Bolomboj 16/

Alba Berlin - Olimpija Milano 85:82

/Timan 22 - Mirotić 30/

Real Madrid - Barselona 65:64

/Dek 20 - Ernangomes 13/

Monako - Makabi Tel Aviv 107:79

/Džejms 24 – Braun 14/

Olimpijakos - Anadolu Efes 75:57

/Papanikolau 14 – Brajant 10/

Petak:

Žalgiris - Valensija 72:87

/Evans 18 - Džons 16/

Asvel - Virtus Bolonja 84:87

/Fal 16 - Kordinije 20/

Panatinaikos - Baskonija 95:81

/Lesor 23 – Hauard 22/

Bajern Minhen - Fenerbahče 67:76

/Fransisko 11 – Vilbekin 17/



tagovi

KK PanatinaikosVanja MarinkovićMatijas LesorBaskonijaĐoan PenjarojaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara