(©MN Press)
(©MN Press)

Marinović: Dobro poznajemo Split, očekujem dobru utakmicu

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.12.20. | 21:19

"Posle više od 20 dana bez odigranog meča sigurno je da smo željni košarke"

Košarkaši Borca iz Čačka i Splita zajedno su ušli u prvi rang Jadranske lige, a za nedelju (21.00) je zakazan prvi okršaj dva tima u najjačem rangu regionalnog takmičenja. Poslednju put su se igrači Borca našli na terenu 5. decembra, rival je bila Igokea, a u prethodnom kolu pauzirali su i Splićani.

Borac je ostvario samo dve pobede i upisao je sedam neuspeha. Splićani u boljem položaju očekuju duel u Čačku pošto su zabeležili dve pobede više uz jednak broj neuspeha.

Izabrane vesti

Timovi se odlično poznaju, teško se mogu sakriti karte, a Marko Marinović očeuje dobru utakmicu za koju je imao sasvim dovoljno vremena da pripremi svoje izabranike.

,,Posle više od 20 dana bez utakmice sigurno je da smo željni košarke. Jedva čekamo da odigramo utakmicu sa Splitom. Bilo je dovoljno vremena da se pripremimo za taj meč. Split dobro poznajemo, igrali smo zajedno u drugoj ABA ligi, a u isto vreme smo ušli u prvi rang takmičenje. Očekujem dobru utakmicu. Ponovo smo kompletni, jer se Ivan Gavrilović vratio u tim. Sve u svemu, radujemo se meču u nedelju veče“, istakao je Marinović.


Veliki broj otkazanih utakmica prouzrokovan je virusom korona koji ne zaobilazi timove, iznova i iznova se pojavljuju novi slučajevi, a sve to se odražava na regularnost takmičenja. Marinović smatra da to lose utiče na sve ekipe.

,,Nadam se da ćemo odigrati meč protiv Splita, jer se više ništa pouzdano ne zna. Daleko od toga da je ovo takmičenje regularno. Veliki je nedostatak neigranje utakmica, loše utiče na sve timove, pa i na nas“, zaključio je trener Borca.

Nada se Brajs Džons da će on i njegovi saigrači konačno posle tri nedelje istrčati na teren i upisati pobedu na domaćem terenu.

,,Nakon perioda od tri nedelje bez utakmice došao je trenutak, nadam se, da odigramo jedan meč u ABA ligi. Ekipu iz Splita dobro poznajemo jer smo igrali prošle godine u istom takmičenju. Ne mogu da kažem da smo u idealnoj poziciji, jer smo vezali dosta poraza. Ali smatram da je utakmica u nedelju veče prava prilika da ugrabimo prvu pobedu na domaćem terenu”, rekao je organizator igre Čačana.


tagovi

Jadranska ligaKK SplitBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara