Marko Marinović i Lautaro Lopez (Foto: Starsport)
Marko Marinović i Lautaro Lopez (Foto: Starsport)

Marinović: U Čačku se uspeh teško prašta; Čarapić: Situacija nije idealna

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.01.22. | 11:52

Trener Borca veruje da ekipa može mnogo bolje, kapitena raduje povoljan raspored

Prvi meč u 2022. godini Borac će odigrati pred svojim navijačima. Naime, u okviru 14. kola ABA lige u Čačak stiže Igokea (14.30).

Biće to drugi meč pomenutih timova ove sezone u regionalnoj ligi. Upravo su Borac i Igokea odmerili snagu na otvaranju takmičenja, a kao pobednik je izašao tim Dragana Bajića bilo je 91:89 u Laktašima.

Izabrane vesti

Čačani današnji duel dočekuju na 11. mestu na tabeli, dok je Igokeao šesta. Ekipa Marka Marinovića je u seriji od tri poraza - nije uspela da savlada FMP, Crvenu zvezdu i Budućnost. Iako je u okršaju sa aktuelnim šampionom pretrpela težak poraz (62:109), odigrala je dva vrlo neizvesna meča protiv sastava iz Železnika i Podgorice. U oba susreta je vodila većim delom, a onda prosula mleko u završnici...

Marinović veruje da ekipa može bolje.

"Verujem da smo morali da ostvarimo barem dve pobede više. Sigurno bi nam bilo mnogo lakše. Ali očigledno da mi ne umemo da obavljamo posao na lakši način. Krivo mi je što se nalazimo u ovakvoj situaciji. Radimo svaki dan, ali ne ide. Imamo mlade i neiskusne igrače na odgovornim pozicijama, što nas puno košta. Ali nikad se nisam predavao, pa neću ni sad. Imamo 13 kola do kraja, tako da ništa nije gotovo. Svi u ekipi, kao i uprava, dajemo svoj maksimum. Mislim da nikad nije bilo bolje stanje u Borcu nego što je danas. Imao dobar i stabilan klub, igramo regionalnu ligu nakon 30 godina“.

14.30: (2,30) Borac (14,5) Igokea (1,70)

Imao je šta da kaže i navijačima, kojih je sve manje u dvorani kraj Morave.

"Protiv Budućnosti je hala bila polu prazna. Možda ovaj grad i ne zaslužuje da Borac igra ABA ligu. Radimo, trudimo se, a onda dođu naši navijači i kažu da je sve to bruka. Igrači to nisu zaslužili. Meni može da priča ko šta hoće. Čist sam kada se pogledam u ogledalo, znam ko sam i šta radim. Čačak je specifična sredina, uspeh se teško prašta".

Bez obzira na sve nedaće, čačanski tim se okreće novim izazovima.

"Očekuje nas teška utakmica protiv Igokee. Vreme koje nam je bilo na raspolaganju smo iskoristili da vredno treniramo i da probamo da vratimo u formu igrače koji su dugo bili odsutni. Iako je pred nama kvalitetan protivnik, pokušaćemo da pružimo svoj maksimum. A da li će to biti dovoljno, videćemo u nedelju veče", završio je Marko Marinović.

Uroš Čarapić (©Rastko Šurdić/Mozzart Sport)Uroš Čarapić (©Rastko Šurdić/Mozzart Sport)

Kapiten tima Uroš Čarapić kaže da je Borac morao da ostvari neku pobedu više.

"Generalno, nismo u idealnoj situaciji, ali opet, ostvarili smo i nekoliko bitnih trijumfa na strani protiv Mornara, Krke i Splita. Ako pogledamo trenutno stanje na tabeli, stiče se utisak da ćemo se boriti za opstanak. U drugom delu sezone raspored će nam biti naklonjen, jer mnoge važne mečeve igramo kod kuće. Evidentno je da smo bolje igrali na strani nego u Čačku. A zašto je to tako, iskreno ne znam. Dvorana kraj Morave je uvek bila vruć teren za protivnike. Od ove sezone nije tako. Dobro otvorimo utakmicu, sve krene kako treba, vodimo sve vreme, a onda pred sam kraj padnemo i izgubimo. To nam se desilo nekoliko puta, a nije smelo".

Borac je bio nadomak trijumfa i u Laktašima.

"Jedna lopta je odlučila pobednika, ali utakmicu koja je odigrana davno, još na početku sezone, ne možemo da poredimo sa narednom, jer su se stvari mnogo promenile. Dokazali smo da možemo da igramo na ravnoj nozi sa svakom ekipom, a to važi i za Igokeu. Samo da nam se više ne dešavaju propusti u poslednjoj četvrtini, koji su nas koštali nekoliko pobeda“, zaključio je Čarapić.

Pišu: Đurđe Mečanin/Nikola Minović

ABA LIGA - 14. KOLO

Nedelja

14.30: (2,30) Borac (14,5) Igokea (1,70)

17.00: (4,40) Krka (17,0) Cedevita Olimpija (1,25)

19.00: (13,0) Split (30,0) Crvena zvezda (1,02)

Ponedeljak

14.00: Cibona - Mornar

18.00: (1,85) Partizan (hendikep -18,5) Zadar (1,85)

Odloženo

FMP - Budućnost

Studentski centar - Mega Mozzart




tagovi

Borac ČačakKK Borac ČačakUroš ČarapićIgokea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara