Foto: Basque Girona
Foto: Basque Girona

Mark Gasol se vratio košarci: Umesto u Barsi, igraće u drugoj ligi

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.11.21. | 00:50

Iskusni centar potpisao za Đironu, tim čiji je osnivač i predsednik

Pau Gasol se prošlog meseca oprostio od košarke, mlađi brat Mark ne planira još. Barem ne ove godine. Iskusni španski centar igraće do kraja sezone u domovini za drugoligaša Đironu, čiji je ujedno osnivač i predsednik.

Gasol je od sredine septembra bio bez kluba, nakon što se samo pet dana pošto je po drugi put potpisao za Memfis, rastao sa Grizlisima. U jednom trenutku se pojavila mogućnost da se vrati u Barselonu, ali se 36-godišnji centar opredelio za "svoj" tim.

Izabrane vesti

Na odluku da se posle dvomesečne pauze vrati, i to baš u Đironu, gde je pre nešto više o 15 godina eksplodirao pod trenerskom palicom Svetislava Pešića - klub se 2013. godine ugasio, Mark osnovao novi pod istim imenom - kako kaže uticala je sentimentalnost prema klubu i gradu.

"Vrlo sam uzbuđen zbog dočeka i zato što sam ovde. Radujem se što ću igrati košarku ovde u Fontahauu. Vrlo sam srećan. Bio sam ovde pre 15 godina i od tada imam posebnu vezu sa klubom i gradom", rekao je Gasol na predstavljanju.

Nekadašnji košarkaš Barselone, Memfisa, Toronta i Lejkersa tvrdi da nije imao sumnju gde će nastaviti karijeru u slučaju da se ne odluči na odlazak u penziju.

"Kada sam došao kući posle Olimpijskih igara bio sam vrlo jasan povodom toga. Hteo sam da vidim kako ću se fizički oporaviti i na kraju je opcija da igram za Đironu bilo prva jer sam to i želeo.”

Čak ni poziv Barselone, odnosno sportskog direktora kluba i njegovog prijatelja Huana Karlosa Navara, nije ga ubedio da promeni mišljenje.

"Nisam stigao do te tačke da mislim o Barseloni jer je moj prioritet bila Đirona. Kada pričam sa Huanom Karlosom Navarom, pričam sa prijateljem, ali nikada mu nisam stavio do znanja da bih otišao u Barsu."

Za sada ne želi da razmišlja o povlačenju.

"Kao što sam i naglasio na predstavljanju, neću postavljati nikakve rokove. Želim da uživam iz dana u dan", zaključio je Mark na predstavljanju.


tagovi

Mark Gasol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara