(©Starsport)
(©Starsport)

Marka se pita: Da li će Kevin Panter zaigrati za Srbiju?

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.04.23. | 11:52

„Iako imaju mnogo zvezda, daleko su od borbe za medalje poslednjih godina“, pišu Španci

Dve poslednje oaze evropske košarke bez stranaca u reprezentaciji – Srbija i Litvanija. Ujedno i tema oko koje se redovno lome koplja: da li prekršiti to „pravilo“ i pozvati nekog naturalizovanog igrača da pojača državni tim zarad boljih rezultata ili ostati veran tradiciji, pa makar to značilo da medalja u skorije vreme neće biti.

Uglavnom, posle fantastične partije Kevina Pantera u Madridu protiv Reala i pobede Partizana Mozzart Beta u prvom meču četvrtfinala Evrolige, španska Marka je među današnjim temama lansirala upravo tu: Da li će Amerikanac koji je odavno dobio srpski pasoš dobiti poziv da zaigra za reprezentaciju naše zemlje.

Izabrane vesti

„Kevin Panter (Bronks, Njujork (SAD), 1993.) ukrao je šou u Viznik centru. Bek Partizana odigrao je jednu od onih utakmica koje neće biti zaboravljene u Evroligi. Zastrašujućom trojkom srušio je Real Madrid i rešio prvi meč četvrtfinala u korist „starog“ Željka Obradovića i njegovog neograničenog arsenala magičnih trikova. Njegov talenat da pogađa šuteve i hladnokrvnost maksimalno dolaze do izražaja. Igrač je koji pravi razliku, pretnja je po „kralja“ u ovom takmičenju, a mogao bi i da promeni istoriju Srbije u košarci“, piše Marka o Panteru.

List podseća da je Partizan Mozzart Bet poslednji put bio na Fajnal foru 2010. godine, kada ga je sa pleja predvodio Bo Mekejleb i da sada, na Panterovim krilima, može da ponovi taj uspeh. A, to bi bilo od velikog značaja i za reprezentaciju Srbije.

„Zato što bek iz Bronksa ima srpski pasoš i oduševljen je zbog mogućnosti da dobije poziv da igra za reprezentaciju Srbije. „Imam poseban odnos prema Srbiji. Volim je. Imam pasoš i čuo sam da se razmatra ta mogućnost (poziv u reprezentaciju, prim.aut.). Ukoliko bi me pozvali, otvoren sam za tu opciju“, rekao je jednom prilikom Kevin Panter“, podsećaju Španci.

Kaže i Marka da bi to bila gigantska promena u svetu košarke, jer do sada nijedan strani igrač nije nastupio za reprezentaciju Srbije, čak je takva opcija najčešće ovde doživljavala žestoke kritike.

Ali, realnost je drugačija: bez obzira na to što ima brojne zvezde, Srbija je bila daleko od borbe za medalje u poslednje vreme, kao što se desilo i na minulom Evropskom prvenstvu. Panter bi mogao da promeni te tradicionalne norme u zemlji koja živi za košarku. Možda njegova uzbudljiva serija protiv Reala izazove da se sve promeni“, konstatuju Španci.

Podsećanja radi, ni oni nisu ostali imuni na naturalizaciju stranih igrača, a pored Serža Ibake ili Nikole Mirotića, poslednji koji je obukao dres Furije, a da nije rođen na Pirinejskom poluostrvu je Lorenzo Braun.



tagovi

KK PartizanKevin PanterEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara