Foto: Lejča photography
Foto: Lejča photography

Marko Marinović: Ne mogu uzalud da pretim Igokei

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.10.22. | 12:01

Trener Borca procenjuje da protivnički sastav ima evropski potencijal, te da na svom terenu igra jaku košarku...

Jedan od duela 3. kola ABA lige biće odigran u Laktašima. Sastaju se domaća Igokea i čačanski Borac Mozzart (petak, 18:00, Arena).

Iza ekipe iz grada na Moravi su dve izuzetno teške utakmice protiv veoma kvalitetnih timova. Prvo je Borac Mozzart pretrpeo poraz u Ljubljani od Cedevita Olimpije (98:81), da bi zatim doživeo istu sudbinu kod kuće u okršaju sa FMP – om (84:85).

Izabrane vesti

Marko Marinović, trener tima iz Čačka, nije nezadovoljan kako su njegovi puleni odigrali meč protiv FMP, naprotiv!

,,Iza nas je dobra utakmica, u kojoj su igrači zaista bili mnogo bolji nego protiv Cedevita Olimpije. To znači da napredujemo. A da je bio malo lakši rival, sigurno bismo slavili. Ne mogu da budem nezadovoljan. Igrači su pokazali karakter, reagovali su posle ubedljivog poraza. Već sam rekao, utakmica je mogla da ode i na našu stranu, ali ponovo nismo imali sreće”.

Marko Malina Marinović je produžio svoje izlaganje.

,,Ovo je dobar znak da idemo u pravcu u kom želimo. Momci vredno rade svaki dan i ispunjavanju ono što od njih tražim. Borac Mozzart neće imati puno vremena na raspolaganju, jer ga u petak veče očekuje gostovanje u Republici Srpskoj. Niko nije očekivao da će Igokea izgubiti utakmicu već u prvom kolu, i to kod kuće. Ali posle toga je savladala Megu u Beogradu. Reč je o ekipi sklopljenoj za evropska takmičenja“, oprezan je Marinović.

Bojan Tomašević, košarkaš čačanskog tima, osvrnuo se ukratko na novi izazov, protiv izuzetno kvalitetnog protivnika.

,,Igokea je dobra ekipa već dugi niz godina. Nema sumnje, biće veoma težak protivnik, jer na svom terenu igra jaku košarku. Zbog toga moramo da im odgovorimo još jače da bi imali šansu da pobedimo“, smatra Tomašević.

Bojana Tomaševića je bolest, prošle sezone, odvojila sa parketa nekoliko meseci. Sada je spreman da pokaže koliko zna i može.

,,Tako je, nemam više problema kao na kraju pošle sezone. Hvala Bogu nisam imao nikakve posledice, vratio sam se bez velikih problema. Imao sam i dobrih i loših minuta, sve u svemu, zadovoljan sam. Naravno, moram da radim na sebi da bih mogao još više da pomognem ekipi”, završio je Bojan Tomašević.

PIŠU: Đurđe Mečanin/Nikola Minović


tagovi

KK Borac ČačakABA ligaIgokeaMarko Marinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara