Marko Marinović: U Ljubljani da vidimo gde smo u odnosu na najbolje ABA ekipe

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.04.22. | 10:53

Ulazak Zlatibora u finale ABA 2 lige zagorčava život najlošije plasiranom srpskom timu iz ABA lige

U 15. kolu ABA lige košarkaši Borca će gostovati silnoj Cedevita Olimpiji (subota, 17.00). Razume se, reč je o odloženom meču, za koji se konačno ukazala prilika da bude realizovan.

Kao što je dobro poznato, jadransko takmičenje se polako bliži kraju ligaškog dela. Ostalo je da budu odigrane utakmice koje su pomerene mahom zbog virusa Covid –19. Što se tiče Borca, prvo će gostovati Cedevita Olimpiji, da bi se nakon tog meča vratio u Čačak, gde će na parketu dvorane kraj Morave prvo dočekati Crvenu zvezdu, a zatim i Mornar.

Izabrane vesti

Marko Marinović, trener prvog tima Borca, ukratko se osvrnuo na meč iz Podgorice.

"U utakmici protiv Budućnosti igrali smo solidno 25 minuta. Ali nismo uspeli fizički da izdržimo tempo. Domaćin je iskusniji, tako da je to znalački iskoristio. Na kraju nas je savladao baš solidnom razlikom. Naš veliki problem cele sezone jeste da kada stvari krenu nizbrdo, nemamo adekvatan odgovor, već se predajemo. Moramo to ispraviti", kazao je strateg Čačana.

Što se tiče trenutnog stanja, Marinović ističe da Borac kuburi sa povredama.

"Pred nama je još jedna teška utakmica i dobar ispit. Cele sezone kuburimo sa povredama, a kada smo imali svih 12 igrača na raspolaganju, mi smo igrali dobro. Ponovo imamo kadrovskih problema, ali nema izgovora, idemo dalje. U Ljubljani će biti lepa prilika da odmerimo snagu sa jednom od najjačih ekipa u ligi", rekao je Marinović.

Ipak, Borac nema nameru da se preda u Ljubljani

"Imali smo samo dva treninga da se pripremimo, jer se nalazimo u zbijenom rasporedu. Odigraćemo još tri utakmice u roku od 10 dana, što nije bio slučaj ove sezone. Spremili smo se koliko smo mogli, a nadam se da ćemo biti u stanju da odigramo jednu dobru utakmicu. To je prava šansa da vidimo gde smo u ovom momentu u odnosu na najbolje ABA ekipe", dodao je kormilar Borca.

Posle plasmana Zlatibora u finale ABA 2 lige Borčeva situacija se komplikuje. Najslabije plasiranu srpsku ekipu, u ABA ligi, očekuje baraž meč sa timom iz Čajetine. U slučaju da Zlatibor pobedi MZT u finalu ABA 2 jedan srpski predstavnik moraće u niži rang.

ABA LIGA

Petak

Partizan - Cibona 98:77

/Madar 17 - Gegić 14/

Subota

17.00: (1,05) Olimpija (27,0) Borac (10,0)

19.00: (2,15) Budućnost (14,5) Crvena zvezda (1,80)


Pišu: Đurđe Mečanin/Nikola Minović


tagovi

Marko Marinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara