Marko Simonović (©Starsport)
Marko Simonović (©Starsport)

Marko Simonović iz Zvezde na pozajmicu u Bešiktaš

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.01.24. | 14:13

Dušan Alimpijević biće zadužen za doškolovavanje crnogorskog centra

Nemanja Bjelica nije ni zaigrao u crveno-belom dresu, Šabaz Nejpir je u potpunosti podbacio, Ognjen Kuzmić više nije evroligaški nivo, a kraj sezone u Crvenoj zvezdi po svemu sudeći neće dočekati ni Marko Simonović.

Vest je prvi objavio pouzdani novinar Murat Ozen, a zatim je ona potvrđena i uglednom sajtu Eurohoops: crnogorski centar će karijeru nastaviti na pozajmici u Bešiktašu, koji sa klupe vodi nekadašnji Zvezdin trener Dušan Alimpijević.

Izabrane vesti

Turci ne ostavljaju nikakvu sumnju da je posao dogovoren i tvrde da će informacija uskoro biti i zvanično potvrđena što je nagovestio i Simonovićev menadžer Miodrag Ražnatović.

Simonović je u Zvezdu došao posle dve razočaravajuće sezone u Čikago Bulsima i nadali su se na Malom Kalemgdanu da će eksplodirati kao što je prošle sezone to učinio Filip Petrušev. Posebno nakon što je u dresu reprezentacije Crne Gore odigrao više nego dobar Mundobasket.

Međutim, to se nije desilo, 24-godišnji košarkaš je u Evroligi odigrao 11 utakmica i u proseku beležio skromnih 2,8 poena i 1,5 skokova po meču. U ABA ligi je bio nešto bolji sa prosekom od 6,1 poena i 3,9 skokova, ali svejedno nije uspeo da se izbori za značajno veću minutažu.

Zato će sada na dodatno školovanje u Istanbul. U timu koji ove sezone igra zaista dobro. U prvenstvu Turske je Bešiktaš na deobi trećeg mesta sa Karšijakom, ispred su samo Anadolu Efes i Fenerbahče. U Evrokupu je Alimpijevićeva ekipa ostvarila osam pobeda uz pet poraza i trenutno je peta od 10 ekipa na tabeli Grupe A i na dobrom je putu da zaigra u osmini finala.

Za Zvezdu ima još vremena. Kada je dolazio Simonović je potpisao ugovor na dve godine, a ovde je reč o pozajmici do kraja sezone.


tagovi

Marko SimonovićKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara