Marko Simonović (Foto: Starsport)
Marko Simonović (Foto: Starsport)

Marko Simonović: Nisam još na 100 odsto, trener od mene traži energiju, da budem aktivan na skoku

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.11.23. | 23:11

"Osećam se dobro, baš mi je prijala ova utakmica u ABA ligi", dodao je crnogorski reprezentativac

Košarkaši Crvene zvezde savladali su rutinski Mornar iz Bara u 8. kolu ABA lige 95:75 i tako se izdvojili na vrhu ABA lige sa učinkom 7-1. Trener Janis Sferopulos je iskoristio priliku da rasporedi minutažu, ali i da vrati u željeni ritam Marka Simonovića, koji je proveo dve nedelje van stroja zbog povrede.

Crnogorski reprezentativac je proveo 18 minuta na parketu i bio jedan od najboljih sa 13 poena i sedam skokova.

Izabrane vesti

"Osećam se vrlo dobro. Još nisam na 100 odsto što se tiče kondicije, ali generalno sam dobro. Uspešno sam se oporavio od povrede. Ovo je prva utakmica nakon pauze od dve nedelje i sve je bilo u redu. Baš mi je prijala ova utakmica u ABA ligi, da se vratim uz veću minutažu i pripremim za izazove u Evroligi", rekao je Simonović posle meča.

Zadovoljan je izdanjem tima protiv Barana, ali ističe da su mogli da odigraju i bolje.

"Pogotovo u odbrani. Nadam se da ćemo ispraviti sve greške i nastaviti da igramo dobro. Duga je sezona, imamo mnogo utakmica na više frontova. Fokusirani smo isključivo na nas. Idemo korak po korak".

Tokom pauze zbog povrede je razgovara sa trenerom Sferopulosom o ulozi u ekipi.

Energija je ono što trener prvenstveno traži od mene. Pričali smo baš o tome dok sam bio povređen. Važno je da budem aktivan na skoku, kao i u napadu", zaključio je Simonović, jedan od petorice Zvezdinih igrača koji su ubeležili dvocifren učinak protiv Mornara.

GIEDRAITIS: NIJE BILO LAKO POSLE OLIMPIJAKOSA

Među njima je bio i Rokas Giedraitis koji je susret okončao sa 11 poena, uz šut sa distance 3/7. Litvanski reprezentativac ističe da je trijumf nad Baranima došao kao melem na ranu posle poraza od Olimpijakosa u Evroligi.

"Važna stvar za nas, odlična utakmica da se pripremimo za izazove u Evroligi. Poštujemo Mornar, pripremili smo se za njih. Odigrali smo dobro, ali moramo malo bolje u odbrani. Posle Olimpijakosa mi nije bilo lako, ali gledamo napred, ne razmišljamo šta se dešavalo u prošlosti", istakao je Giedraitis.

On je bio jedan od igrača spoljne linije koji su se našli pod posebnim opterećenjem zbog povreda Adama Hange i Branka Lazića.

"Da, ali pokušavam svaki put da igram najbolje što mogu. Nekada bude dobro, nekad ne, ali tako je kako je. U utakmicama kao što je bila protiv Olimpijakos imali smo veliku šansu, ali promašili smo neke šuteve, promašio sam ja neke šuteve. Da sam ih pogodio možda bismo pobedili, to je bolno, naravno".

Crveno-bele sada čeka još jedna utakmica kod kuće, ali ovoga puta u Štark Areni. Protivnik u 10. kolu Evrolige će im biti Olimpija Milano.

"Biće teška utakmica - sve su teške u Evroligi. Videćemo, odmorićemo se jedan dan i onda ćemo misliti o Milanu, gledati video analizu. Moramo da pobedimo”, zaključio je Gedraitis.


tagovi

KK Crvena zvezdaKK MornarMornar BarMarko SimonovićRokas Giedraitis

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara