Screenshot - twitter.com/OBRADOIROCAB
Screenshot - twitter.com/OBRADOIROCAB

Markus Pejdž u ACB ligi: Bivši košarkaš Partizana potpisao za Obradoiro

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.07.22. | 15:17

Amerikanac sa srpskim pasošem posle Francuske završio u Španiji

Stigao je Markus Pejdž u Partizan leta 2018. godine, posle kratke epizode u Šarlot Hornetsima i par angažmana u Razvojnoj ligi. Tri godine je proveo u Humskoj, sa crno-belima osvojio dve Žućkove levice i Superkup ABA lige. Minulog leta je otišao u Orlean, a posle sezone u Francuskoj izborio se za angažman u ACB ligi. Potpisao je ugovor sa Obradoirom.

Američki šuter će naredne sezone braniti boje tima koji je u minuloj bio 15. na tabeli španskog prvenstva.

Izabrane vesti

"U Markusu smo dobili kreatora sa perimetara, koji ima evropsko iskustvo i može da pokrije nekoliko pozicija. Karakterišu ga postizanje poena, dobar šut sa distance i kreiranje u pik en rolu. Veoma je svestran i inteligentan. Nema sumnje da će biti veliko pojačanje za tim", rekao je sportski direktor kluba Hose Luis Mateo.

Pejdž je treće pojačanje Obradoira posle Mareka Blaževiča iz Žalgirisa i Rubena Gerera iz Unikahe. Nove ugovore sa klubom potpisali su Tomas i Fil Skrab, dok se u Mursiju preselio bivši centar Barselone Artem Pustovji, iako je imao ponudu Obradoira na pet sezona za 1.500.000 evra. Klub iz Santijago de Kompostele je podigao budžet za 11 odsto u odnosu na narednu sezonu, sa nadom da će napraviti iskorak u ACB ligi.

Markus Pejdž je posle četiri godine provedene na univerzitetu Severna Karolina, gde je sarađivao sa legendarnim Rojom Vilijamsom, izabran na NBA draftu 2016. godine od strane Bruklin Netsa, ali je odmah trejdovan u Jutu. Nije se dugo zadržao, pa se preselio u filijalu tima iz Solt Lejk Sitija u Razvojnoj ligi. Igrao je pred početak sezone 2017/18 Letnju ligu za Minesotu, a potom potpisao dvosmerni ugovor sa Šarlotom. Upisao je pet nastupa u najjačoj ligi sveta i najveći deo sezone proveo u Grinsboro Svormu (filijali Hornetsa u Dži ligi).

U Srbiju je stigao sa epitetom sjajnog šutera, jednog od najboljih u istoriji Severne Karoline. Posle prve sezone, u februaru 2019. godine, dobio je i srpski pasoš. U Francuskoj je kao član Orleana prošle takmičarske godine beležio 9,9 poena i 3,4 asistencije, uz 42,3 odsto preciznosti van linije 6,75.


tagovi

Markus PejdžObradoiroKošarkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara