Matijas Lesor (©Starsport)
Matijas Lesor (©Starsport)

Matijas Lesor MVP 13. kola Evrokupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.02.22. | 16:20

Sjajna partija nagrađena laskavim priznanjem

Veliko pojačanje je Partizan dobio u Matijasu Lesoru. Videlo se to od prvog nastupa. Sinoć je zablistao punim sjajem i pomogao crno-belima da upišu ubedljivu i važnu pobedu nad Andorom u Evrokupu. Susret je okončao sa dabl-dablom koji je nagrađen MVP priznanjem.

Lesor je u igru ušao krajem prvog kvartala i već do sredine drugog postao najefikasniji i prvi igrač sa dvocifrenim učinakom na meču. Koristio je činjenicu da su gosti bili oslabljeni u reketu na najbolji način, dolazio do ofanzivnih skokva i lakih poena. Na kraju je brojao do 18 uz 12 uhvaćenih lopti (pet u napadu). Za dva je šutirao 7/10, dok je sa linije penala bio nepogrešiv (4/4). Na sve to zabeležio je i tri završna dodavanja, a pritom nije izgubio nijednu loptu - sve to donelo mu je 32 indeksna poena i titulu najboljeg igrača 13. runde.

Izabrane vesti

Tako je po drugi put poneo nagradu za najkorisnijeg igrača kola, pošto je do tog zvanja došao u drugoj utakmici četvrtfinala minule sezone kao član Monaka (sa kojim je i osvojio titulu). Interesantno je da nije imao najveći indeks ove sedmice, pošto je Džeron Blosomgejm iz Ulma imao 39 indeksnih poena. Ipak, njegova ekipa je pretrpela poraz od Cedevita Olimpije (96:104), tako da nije ispunio osnovni uslov.

Sinoćnja partija Francuzu nije bila najbolja u dresu Partizana, s ozbirom da je protiv Hamburga u 10. rundi imao indeks 33 (22 poena, šest skokova i pet asistencija). Nagradu mu je ispred nosa uzeo Erik Mekolum koji je u pobedi nad Andorom došao do indeksa korisnosti 36.




tagovi

Matijas LesorKK PartizanMVP Evrokupa

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara