Foto: KK Borac/Duško Radišić Lejča
Foto: KK Borac/Duško Radišić Lejča

Mega Mozzart brejkom u Čačku overila mesto u plej-ofu

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.05.22. | 21:02

Borac poražen na svom terenu 75:82

Košarkaši Mega Mozzarta su okviru druge utakmice finala plej-ina Superlige Srbije savladali Borac u Čačku sa 75:82 (22:27, 15:17, 18:20, 20:18). Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su sjajno počeli utakmicu, imali 16 poena prednosti već u prvoj četvrtini, ali je Borac uspeo da se vrati u meč i održi rezultatsku neizvesnost do samog kraja susreta. Ipak, Mega Mozzart je posle pobede na domaćem terenu ponovila uspeh i na strani čime se plasirala u narednu fazu takmičenja.

Najefikasniji u redovima Mege je bio Boriša Simanić sa 20 poena, dok je šest manje postigao Aleksa Uskoković. Na drugoj strani, među Čačanima, najraspoloženiji je bio Marko Pecarski sa 25 poena.

Izabrane vesti

Ovom pobedom Mega Mozzart se plasirala u polufinale plej-ofa gde će igrati protiv Crvene zvezde u seriji na dve dobijene utakmice, a koja će početi po završetku plej-ofa ABA lige.

Mega je sjajno započela utakmicu serijom 10:0 u prva tri minuta, a Borac je samo na trenutke uspevao da prekine dominaciju gostiju. te je razlika dostizala i petnaest poena posle čega su se Čačani probudili i pružili adekvatan otpor.

U drugoj četvrtini Borac je uspeo da režira preokret, međutim i druga deonica je donela oscilacije te je Mega ponovo stekla osetnu prednost. Već viđeni scenario doneo je početak treće deonice i serija Čačana za izjednačenje i neizvesnu završnicu, međutim pribraniji u poslednjem periodu bili su gosti koji su održali korak i stigli do druge pobede u seriji kojom su i stavili tačku na ovo finale.


tagovi

Mega MozzartBorac ČačakKK Borac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara