Nikola Đurišić jedan od onih koji neće igrati protiv Partizana (©Starsport)
Nikola Đurišić jedan od onih koji neće igrati protiv Partizana (©Starsport)

Mega Mozzart hendikepirana protiv Partizana: Bez startne postave na crno-bele

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.01.22. | 13:10

Dvojica juniora u sastavu tima Vladimira Jovanovića

Korona je krojila kalendar kako je htela, ali ni novi termin meča sa Partizanom nije baš idealan za Megu Mozzart. Tim Vladimira Jovanovića će u zaostaloj utakmici 13. Kola ABA lige (četvrtak, 20. januara od 17.000 u dvorani Aleksandar Nikolić) na parket izaći bez maltene komplentne startne postave.

Zbog povreda i bolesti u ekipi Jovanović neće moći da računa na Nikolu Đurišića, Malkolma Kazalona, Karla Matkovića i Aleksandera Balcerovskog, a u sastavu neće biti ni Aleksa Uskoković koji je u Megu Mozzart prešao posle 27. decembra, kada je bio prvobitni termin utakmice, pa shodno propozicijama takmičenja, neće moći da nastupi.

Izabrane vesti

Takođe, pod velikim znakom pitanja su i Nikola Jović i Mladen Vujić koji su tek preležali kovid-19 i još nisu našli u punom trenažnom procesu.

Zbog sveta toga će za okršaj sa crno-belima prvi put ove sezone u sastavu Mege Mozzart biti Mihailo Mušikić, kao i dvojica juniora Andrej Mušicki i Ahmet Jonović. Težak posao za Jovanovića. Ne samo zbog svih odsustva, već i zbog Partizanovog kvaliteta.

“Samim dolaskom Željka Obradovića Partizan je istakao najviše ciljeve u oba takmičenja, ABA ligi i Evrokupu. Ako pogledamo njihove rezultate, vidimo da su na pravom putu da njihove ciljeve i ostvare. Dobro znamo šta nas očekuje i kako Željkovi timovi igraju, jako agresivno na oba dela terena, u napadu, a posebno i u odbrani. Za moj veoma mlad i neiskusan tim ova utakmica biće veoma veliki izazov”, kaže Jovanović.

A kad se na sve to nakaleme svi kadrovski problem…

Gotovo tri pune sedmice imamo problem sa kovidom, što je ostavilo velikog traga na nas. Pričati o treningu i trenažnom procesu je u ovom trenutku izlišno. Moja trenutna želja je da momci koji su imali ne malih problema u prethodnom periodu izađu iz bolesti i ozdrave, a da se oni koji sutra budu na terenu prikažu u najboljem mogućem svetlu, imajući u vidu sve okolnosti”.

Mega Mozzart utakmicu protiv Partizana dočekuje sa skorom od šest pobeda i sedam poraza dok Partizan ima učinak 13-2. Mega i Partizan su se do sada sastali 16 puta u regionalnom takmičenju uz skor 14-2 za Partizan, a poslednji susret u regionalnom takmičenju je bio u 23. kolu prošle sezone kada su crno-beli slavili u Hali sportova “Ranko Žeravica” sa 88:98.


tagovi

Mega MozzartKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara