Malkolm Kazalon (©Starsport)
Malkolm Kazalon (©Starsport)

Mega nastavlja da “hrani” NBA ligu talentima: Malkolm Kazalon u Detroitu

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.07.23. | 19:41

Sa Pistonsima potpisao dvosmerni ugovor…

Postala je Mega možda i najpoznatija fabrika talenata u Evropi ili bar klub koji uzima odabrane i prestavlja odskočnu dasku za NBA ligu. Bez ikakve dileme ubedljivo najbolji proizvod je Nikola Jokić i tek posle šampionskog prstena sa Denverom treba očekivati da najbolji klubovi na svetu pomno motre na svakog dečaka koji stasava u beogradskom klubu. Jer, kad-tad će se pojaviti novi biser.

Teško je i zamisliti da bude dragi kamen poput Nikole Jokića, ali jedno je sigurno: “hranila” je i “hraniće” NBA ligu perspektivnim igračima, a na trenerima “preko bare” će biti da ih isklešu i uobliče po svojoj volji. Lansirala je Mega danas još jednoga igrača u NBA – Malkolma Kazalona!

Izabrane vesti

Dogovor je pao, sve je završeno: Malkolm Kazalon je napustio Srbiju i prešao u Detroit, sa kojim je potpisao dvosmerni ugovor. Na taj način tradicija je nastavljena, ponovo je Mega plasirala igrača na američko tržište.

Moraće francuski bek da se izbori za ulogu i trajan ostanak, da ubedi stručni štab Pistonsa da nije greška što su ga potpisali. Zasigurno će tokom leta raditi na telu, na uvećanju mišićne mase i sličnim stvarima, jer svi koji dođu u Ameriku prođu kroz taj dril. Da je ozbiljan materijal pokazuje i to što je francuski selektor Vensan Kole umeo da mu uputi poziv da trenira sa reprezentacijom tokom “prozora” i kvalifikacija za Mundobasket.

Francuski bek je karijeru počeo u Asvelu, nastupao je i za Burg i Stelu Artoa, da bi u martu 2020. godine stigao u redove Mege. Iz godine u godinu je imao sve veću minutažu i ulogu, gledano striktno kroz statistiku ostvario je primetan napredak, a u nedavno završenoj sezoni je za nešto više od 25 minuta u ABA ligi beležio 11, 1 poen, 3,3 skoka i 2,6 asistencija.




tagovi

Košarkaški transferiKK MegaMalkolm KazalonNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara