Uroš Plavšić (©ABA liga)
Uroš Plavšić (©ABA liga)

Mega oslabljena ide na Zvezdu: Plavšić doživeo prelome kostiju lica

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.04.24. | 21:48

Nakon dodatnih pregleda biće poznato koliko će pauzirati, kao i da li će operacija biti neophodna

Posle sedam godina su košarkaši Mege uspeli da se domognu polufinala ABA lige. Gigantski uspeh je ostvarila ekipa iz naselja "Braće Jerković", a večeras je dobila i rivala u narednoj rundu - Crvenu zvezdu. Nažalost, na megdan sa crveno-belima će izaći bez kapitena i jednog od najboljih igrača, Uroša Plavšića, koji je na meču sa Cedevitom Olimpijom odigranom juče dožoveo prelome kostiju lica i očekuje ga duža pauza.

Kako iz kluba poručuju, tek nakon dodatnih pregleda u naredna dva dana biće poznato da li će biti neophodna operacija, međutim kao i u slučaju Adama Hange, prognoze nisu obećavajuće.

Izabrane vesti

Do povrede je došlo na početku druge deonice posle sudara sa protivničkim igračem, ali i pored jakih bolova koje je trpeo i konstantnog držanja leda na licu tokom boravka na klupi, Plavšić je insistirao je da završi utakmicu u kojoj je njegova ekipa na kraju zabeležila veliku pobedu, a u kojoj je lično učestvovao sa šest poena i osam skokova za 23 minuta koje je proveo na parketu.

Ovo je treći veliki peh koji je zadesio ekipu Mege, pošto je u prvoj utakmici četvrtfinala u Beogradu Omerdžan Ilijasolu doživeo distorziju skočnog zgloba zbog koje nije ni putovao u Ljubljanu, dok je Lovro Gnjidić doživeo prelom šake u utakmici protiv Cibone.

Velika šteta, mnogo košarkaški ljubitelji su jedve čekali da vide okršaj crveno-belih i mladog sastava Marka Baraća u punom sjaju. Ovako, ostaće uskraćeni za potpuni spektakl.

Plavšić ove sezone u proseku beleži 15,4 poena (drugi strelac tima) i 7,7 skokova (prvi skakač tima) po meču.


tagovi

KK MegaUroš PlavšićABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara