Nikola Đurišić, Marko Barać i Luka Cerovina (Foto: Mega/Ivica Veselinov)
Nikola Đurišić, Marko Barać i Luka Cerovina (Foto: Mega/Ivica Veselinov)

Mega posle sedam godina u plej-ofu ABA lige: Spremili smo se da probamo da dođemo do iznenađenja protiv Budućnosti

Vreme čitanja: 4min | čet. 27.04.23. | 16:36

Košarkaši Mege će u dvorani Morača gostovati ekipi iz Podgorice na startu doigravanja

Košarkaši Mege su se zahvaljujući odličnim igrama u drugom delu sezone izborili sa šesto mesto na tabeli ABA lige (12-14) i mesto u plej-ofu. U četvrtfinalu će se sastati sa ekipom Budućnosti, sa kojom su tokom poslednjeg učešća u doigravanju igrali polufinale i slavili. Prvi meč na programu je u petak od 18.00 u dvorani Morača.

Revanš je zakazan za sedmi maj, a Mega će ponovo ugostiti Plave u Sremskoj Mitrovici, kao u finišu ligaškog dela sezone. U PSC Pinki dvorani je 2016. godine takođe ukrstila koplja sa Podgoričanima kada je izborila plasman u veliko finale i ostvarila najveći uspeh u istoriji kluba na Jadranu.

Izabrane vesti

Na konferenciji za medije pred početak četvrtfinalne serije svoja očekivanja izneo je trener Marko Barać, a prvo se osvrnuo na učinak u prvoj fazi takmičenja i dosadašne rezultate.

"Kao daleko najmlađi tim u ligi, sa prosekom oko 20 godina, zauzeli smo šesto mesto što je izuzetan rezultat. Ponosan sam na to gde je ovaj tim bio i kako su igrači izgledali u avgustu, septembru, oktobru, kako su izgledali i u drugom delu sezone i kako izgledaju sada. Mnogo lepih stvari se desilo zbog individualnog i timskog napretka ekipe. Pali su rekordi, najveći niz u istoriji kluba koji je u prošlosti itekako imao izvanredne rezultate. Želim da se zahvalim menadžmentu kluba na svim uslovima koje su nam obezbedili da bi do toga došlo, svim zaposlenima u klubu. Zahtevna smo grupa i nije nas lako podržavati i biti sa nama sve ovo vreme. Čestitam im na tome", rekao je Barać.

Ističe da je njegova ekipa spremna za okršaj sa favoritom iz Podgorice.

"Kruna sezone, veliki izazov, zadovoljstvo za sve nas. Igramo protiv ekipe Budućnosti koja je izvanredan tim i koja je doselekcijom podigla individualni kvalitet, napravila tim koji ima igrače sa mnogo poena u rukama, sa iskustvom iz Evrokupa i Evrolige. Zahtevna serija je pred nama, pa tako i prva utakmica. Igra se na njihovom terenu, vrlo smo svesni kako je nezgodno igrati u Morači, teško se odnose pobede i spremili smo se dobro da probamo da dođemo do iznenađenja", dodao je Barać.

Budućnost je nedavno doživela i promenu na klupi, pošto je trenera Vladimira Jovanovića nasledio Petar Mijović.

"Oni su napravili promene u stručnom štabu, svaka trenerska promena dovodi do određene reakcije. Već su je pokazali protiv Partizana i očekuje nas veoma motivisan i protivnik sa velikom energijom. Na nama je da reagujemo na sva eventualna iznenađenja kojiih će sigurno biti sa njihove strane, a da opet ne izgubimo ono što nas je krasilo ovih meseci, dovelo do toga da učestvujemo u plej-ofu.Otežavajuća činjenica je i to da smo bez utakmice dve nedelje, da smo zbog obaveza Borca u baražu za opstanaku ABA smo ostali bez utakmice u Superligi i nije lako pronaći adekvatnog protivnika za ostajanje u ritmu. Protiv energije koju promena donosi, sigurno imaju dosta prostora za iznenađenja, imali su dovoljno vremena da se spreme. Pokušaćemo da se adaptiramo tokom utakmice, sačuvamo svoj identitet i ono što nas je dovelo do ovoga", istakao je trener Mege i dodao da je kadrovska situacija u timu zadovoljavajuća.

Kapiten Luka Cerovina je optimističan.

"Veoma zahtevna utakmica protiv veoma dobre ekipe na njihovom terenu. Počinje najlepši deo sezone. Promenili su trenera, pokazaće reakciju, na nama je da budemo fokusirani i uz agresivnost odbrane možemo do pobede", istakao je Cerovina.

Mladi Nikola Đurišić, koji je nedavno osvojio U19 ABA ligu sa juniorima Mege i bio proglašen za MVP-a finalnog turnira, poneo je i zvanje najboljeg mladog igrača regionalnog prvenstva.

"Podstrek za dalji rad, da napredujem iz dana u dan. Velika čast mi je što sam top prospekt ABA, ali to ne bi bilo moguće bez saigrača i stručnog štaba koji su verovali u mene i gurali me iz dana u dan i zahvalan sam im na tome", rekao je Đurišić.

Poput saigrača i trenera, veruje da Mega može do iznenađenja na parketu trećeplasiranog tima ABA lige i aktuelnog šampiona Crne Gore.

"Dosta su iskusniji od nas. Promenili su trenera i mislim da će uvesti nove kretnje i da će igrati sa većom dozom energije. Da odgovorimo na to fizički i da odigramo što bolje, pa da možda dođemo i do pobede tamo", zaključio je 19-godišnji košarkaš.


tagovi

KK MegaMarko BaraćLuka CerovinaNikola ĐurišićKK Budućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara