Ilija Milijašević (Foto: ABA League/Dragana Stjepanović)
Ilija Milijašević (Foto: ABA League/Dragana Stjepanović)

Mega predstavila novo pojačanje, potpisao mladi Milijašević

Vreme čitanja: 1min | pet. 02.02.24. | 16:03

Bivši košarkaš Dinamika i Spartaka u ekipi Marka Baraća

Nakon što je dovela Lovra Gnjidića iz Splita, kao zamenu za Nikolu Topića koji se vratio u Crvenu zvezdu, Mega je angažovala još jedno pojačanje za drugi deo sezone. Kako je zvanično obelodanjeno, ugovor sa klubom je potpisao talentovani plejmejker Ilija Milijašević.

Ovaj 19-godišnji košarkaš (6. februara puni 20 godina) dolazi u redove ekipe Marka Baraća iz subotičkog Spartaka, gde je nastupao od početka Superlige prošle sezone.

Izabrane vesti

Milijašević je seniorsku karijeru počeo u Dinamiku u kome je proveo ukupno četiri sezone, da bi potom u aprilu prošle godine prešao u redove ekipe Spartaka. Ove sezone je u Subotici prosečno beležio 3.9 poena i 1.6 asistencija po utakmici.

Ilija Milijašević je standardni član mlađih reprezentavnih selekcija Srbije a sa juniorskim nacionalnim timom je 2022. godine osvojio bronzanu medalju na U18 Evropskom prvenstvu.

On će pojačati konkurenciju na bekovskim pozicijama u Baraćevom timu, koji je dosad ostvario učinak 9-9 u ABA ligi i posle 18 rundi je sedmi na tabeli regionalnog takmičenja.


tagovi

KK MegaIlija Milijašević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara