Nikola Jović (©AFP)
Nikola Jović (©AFP)

Menja li Nikola Jović klub? Pominje se u potencijalnom blokbaster trejdu za Lilarda

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.07.23. | 21:02

NBA insajder Šams Čaranija nagoveštava da bi Majami mogao da iskoristi nekoliko opcija kako bi odobrovoljio Portland

Dug put prošao je Nikola Jović u poslednjih godinu dana. Od Mege do Majamija i finala NBA lige već u debitantskoj sezoni. Momak koji u vreme potpisivanja ugovora sa Hitom nije imao još ni srednjoškolsku diplomu pokazao je da ima potencijal za najveću košarkašku scenu, mada kod Erika Spolstre je dosad uglavnom dobijao minute na kašičicu. Druga je priča Letnja liga, gde je do povrede zgloba igrao vrlo dobro.

Da li će Nikola Jović ostati u Majamiju i posle leta u kojem postoji mogućnost da zaigra i za reprezentaciju Srbije na Mundobasketu? NBA insajder Šams Čaranija je tokom gostovanja u jednoj emisiji govorio o potencijalnom blokbaster trejdu za Demijana Lilarda što je jedna od centralnih tema tamošnjih medija nedeljama unazad. Tokom svoje analize pomenuo je i mogućnost da srpski košarkaš bude deo razmene...

Izabrane vesti

"Stagnira proces. Sve zavisi od dva kluba i njihovih mogućnosti da postignu dogovor. Jasno je da je Majami klub u koji Lilard želi da ide, a Portland je ljudima iz Hita rekao prosto - da im daju najbolju ponudu. Dve strane su nedavno pričale i nije se došlo do nekog zaključka, a kada pogledate Majamijeve mogućnosti, imate igrače kojima ističu ugovori, mlade momke poput Nikole Jovića, tri do četiri pika prve runde... Tajler Hiro bi verovatno otišao u treći klub koji bi Majamiju dao jedan ili dva pika prve runde. Postoji i varijanta da se dodaju zamenski pikovi", priča Čaranija i dodaje:

"Lilard ima ugovor težak preko 210.000.000 dolara, a za tim koji je u izgradnji kao Portland to je šansa za veliki dobitak, pogotovo u pikovima i mladim igračima. Ali, zasad Portland još nije odlučio da uđe dublje u razgovore sa Majamijem".

Jović je prvu sezonu u NBA završio sa 5,5 poena, 2,1 skokom uz 40,6 odsto iz igre. Odigrao je 20 utakmica, uključujući i plej-of.


tagovi

Nikola JovićNBA ligaMajami HitPortland TrejlblejzersKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara