Etore Mesina (© Star Sport)
Etore Mesina (© Star Sport)

Mesina o pomeranju utakmica Virtusa i Olimpije: Gest koji bi mogao mnogo da znači u budućnosti

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.10.22. | 10:54

"Nadam se početku dobre komunikacije između dve strane", rekao je iskusni trener

Mnogo se očekuje od Olimpije Milano ove sezone u Evroligi. Kvalitetni igrači na parketu koje sa klupe predvodi prekaljeni Etore Mesina. Italijanski trener je gostovao na podkastu "Area 52" gde se dotakao mnogih tema, pre svega je pričao o novoj sezoni, ali i činjenici da je meč Olimpije i Virtusa pomeren kako bi igrači mogli da nastupaju za svoje reprezentacije.

Izabrane vesti

"Veoma pozitivna stvar, nadam se da je to početak dobre komunikacije između dve strane (FIBA i Evroliga). Gest koji bi u budućnosti mogao da bude mnogo značajniji i da otvori mnoga vrata. Šta će iz svega ovoga na kraju izađi, u ovom momentu ne možemo da znamo. Samo se nadam da ćemo nastaviti da gradimo budućnost na ovom gestu" rekao je Mesina koji je potom pričao o izazovima u Evroligi.

Posle četiri odigrane utakmice u Evroligi, klub iz Milana je odlično počeo sa tri pobede.

"Ima nekoliko iznenađujućih stvari. Ono što se ističe je činjenica da si prethodnih godina uvek mogao da računaš na pobede kada igraš kod kuće, sada nije baš tako. Razlog je jer nema timova iz Rusije. Igrači koji su bili u tim klubovima su sada pojačali ostatak lige, oni su mahom iskusni i nikada ne paniče. Zato viđamo više pobeda gostiju. Pored toga, pozitivno sam iznenađen suđenjem. Bez obzira da li su sudije u dvorani koja prima 20.000 ljudi, oni sviraju ono što vide. Verovatno je to mentalitet koji su preneli iz prethodnih sezona kada nije bilo navijača".

Među novajlijama u Olimpiji su Brendon Dejvis i Kevin Pangos.

"Imamo puno prostora da napredujemo. Doveli smo šest novih igrača. Moramo da nađemo kontinuitet. Dejvis i Pangos su odigrali odlične dve prethodne utakmice na strani u Evroligi, ali su posle toga bili lošiji i odmah se osetilo. Obojica još uvek moraju da pronađu ritam u svojim ulogama koje su im napenjene".

Desna ruka Mesine je selektor Italije, srčani Đanmarko Poceko.

"Ja ne igram i nisam na parketu, nemam mogućnost da osetim ono što oseća igrač, i u svlačionici i na terenu. Đanmarko to oseća i ima mogućnost da se poistoveti sa igračima i sa trenerom. To je veliki plus".

Svestan je Italijan da ukoliko neko bude želeo titulu u Evroligi, moraće da ide preko Anadolu Efesa. Dvostrukog šampiona Evrope.

"Oni su tim koji treba da se pobedi ako želiš titulu. Doveli su sada i Vila Klajburna. Očekujem da će biti na Fasjnal-foru. Za ostale će to biti mnogo duži i teži put. Oni znaju kako se to radi".

Za kraj se dotakao razlika između NBA lige i Evrolige.

"Nismo u Americi. Evroliga je takmičenje gde postoje treneri, igrači i dosta življa publika. NBA liga je liga igrača gde ekonomija igra glavnu ulogu. Možeš da dobiješ ugovor u zavisnosti kako si igrao protiv Lebrona ili Durenta, a ne kako si trenirao ekipu protiv Popovića ili Spolstre. Sa Evroligom nije tako, postoji balans za sve", dodao je Mesina.


tagovi

Etore MesinaOlimpija Milano

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara