Vasilije Micić (Shutterstock)
Vasilije Micić (Shutterstock)

Micić gađao trojke sa devet metara i terorisao Žalgiris, nezapamćena sramota Panatinaikosa u Pireju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.03.22. | 22:07

Sedmi put uzastopno srpski plejmejker odigrao utakmicu koju je završio sa 20 ili više poena

Nastupao je Vasilije Micić za Žalgiris u sezoni 2017/18, poslednjoj pre nogo što je zaigrao za Efes, ali večeras je bio nemilosrdan protiv bivšeg kluba. Sasuo je 20 poena u koš ekipe iz Kaunasa koja je zaostajala od prvog do poslednjeg minuta utakmice. Zapravo, domaćin je, rezultatski gledano bio u igri samo u prvoj četvrtini, pa je evroligaški okršaj u Litvaniji imao izgled jednosmerne ulice - 71:85.

Tome je u ogromnoj meri doprineo srpski plejmejker koji je pored sjajnog košgeterskog učinka i sedme utakmice zaredom u kojoj je ubacio 20 ili više poena, odlično razigravao saigrače. Podelio je Micić sedam asistencija, pogodio tri trojke iz šest pokušaja, uz 50 posto šuta iz igre (6/12). Koliko je MVP Evrolige iz prošle bio nadahnut pokazuje i trojka sa devet metara koju je ubacio sredinom treće deonice. Tada je Efes imao +21 i ostalo je neodogovoreno jednin na pitanje kojim će rezultatom utakmica biti završena - pobednik se već znao.

Izabrane vesti

Na poluvremernu je turski predstavnik imao 11 poena prednosti, a pomenuta treća četvrtina okončana je vođstvom Efesa 65:40. Samim tim, poslednja deonica predstavljala je čistu formalnostu. Gosti su dozvolili sebi opuštanje, čak i da prime 31 poen, ali četvrta uzastopna pobeda nad Žalgirisom ni u jednom trenutku nije dovedena u pitanje.

Nešto kasnije počeo je veliki grčki derbi u dvorani Mira i prijateljstva, u kojem se Panatinaikos propisno obrukao. Pukla je stotka u režiji pirejskih crveno-belih, koji su najvećeg rivala osramotili u prvoj deonici kakva se ne viđa često - 101:73. Nezapamćena bruka za trofejni klub iz Atine koji se ne seća kada je poslednji put dozvolio arhineprijatelju da ga savlada ovako ubedljivo.

Nakon prvih deset minuta utakmice, ekipa Jorgosa Barcokasa imala je neverovatnih 25 poena prednosti. Jesu atinski zeleni ubacili skromnih 13 poena, ali im se odbrana u potpunosti raspala i dozvolila rivalu da joj ubaci čak 38 - učinak kojim se ne bi postideli nI NBA klubovi. Užarila se u uvodnoj deonici ruka domaćih košarkaša koji maltene nisu mogli da promaše - iz 16 pokušaja provukli su 14 lopti kroz obruč rivala uz neverovatnih 8/8 za dva i šest pogođenih trojki.

Prva četvrtina je odlučila pobednika jer su naredne tri igrane u egalu. I ono što je pomalo apsurno jeste činjenica da je Oli ubacio rivalu 101 poena, a da su dva najbolja strelca utakmice bili košarkaši Panatinaikosa. Mejkon je imao 23 poena, Papajanis 18, a Nemanja Nedović 16. Isto koliko i srpski bek ubacili su Olimpijakosovi Sloukas i Vezenkov, po 13 su postigli Fal, Martin i Papanikolau, dok su Mekisik, Žan Šarl i Dorsi, tim redosledom završavali meč sa deset, osam, odnosno sedam poena.

U redovima gostiju nije bilo nikakvog balansa, jer osim PAO-vog najefikasnijeg trija, saigrači nisu dali gotovo nikakav doprinos. Za to vreme Barcokasovi momci su sjajno rasporedili poene.




tagovi

EvroligaVasilije MicićAnadolu EfesefesŽalgiris

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara