Foto: Starsport
Foto: Starsport

Micić i Efes deklasirali Fener, Đorđeviću titula još daleko

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.01.22. | 18:00

Turski derbi razrešen u poslednjoj deonici, sprpski plej posebno inspirisan u redovima pobednika (91:71)

Igra u završnicei treće četvrtine nagovestila je uzbudljivu završnicu duela, međutim Eves je umeo skupo da kazni katastrofalnu igru Fenerbahčea u poslednjoj deonici i stigne do rutinske i ubedljive pobede u derbiju šampionata turske 91:71.

Dve pobede kojima su izabranici Aleksandra Đorđevića popravili utisak nakon dva poraza na početku 2022. godine nagoveštavala su da bi gostovanje Efesu moglo da donese potvrdu lideru Turske da je na pravom, šampionskom putu. Umesto toga, fenomenalni domaćin sa dve serije (12:0 i 11:0) u poslednjoj četvrtini uspeo je da stigne do važne pobede i potvrdi da je šampionska trka daleko od rešene.

Izabrane vesti

Nakon prve četvrtine u kojoj se smenjivalo vođstvo rivala, domaćin je kro drugu i treću četvrtinu održavao prednost uz blage oscilacije, a nakon što se odvojio na maksimalnih plus 12 probudili su se gosti i vratili na samo minus tri pred odlučujućih deset minuta igre. Polonara je trojkom probudio saigrače, a Efes je zaostatak dodatno umanjio nakon nesportske Duverioglua, te su tri poena Pierije u završnici trećeg kvartala nagovestila potpuni povratak lidera šampionata Turske. Ipak, loša igra u nastavku srupila je snove gostiju koji su pretrpeli četvrti poraz, dok se Efes istovremeno približio na samo dva boda zaostatka, uz utakmicu manje.

Posebno raspoložen u redovima pobednika bio je Vasilije Micić, srpski reprezentativac koji je duel završio sa 26 poena uz četiri skoka i sedam asistencija. Na drugoj strani Fenerbahče su predvodili Pierija sa 24 i Gudurić sa 24 poena, međutim vrlo dobra igra Senegalca i Srbina nije bila dovoljna da gosti stignu makar do časnog poraza.



tagovi

Anadolu EfesefesKK FenerbahčeFenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara