Luka Dončić (©AFP)
Luka Dončić (©AFP)

Micić i Pokuševski statirali u Dončićevom ispisivanju Dalasove istorije (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.04.24. | 03:21

Skroman učinak srpskih košarkaša u meču kojim se slovenački reprezentativac probio na prvo mesto najefikasnijih igrača Mavsa u jednoj sezoni

Niti im je trener Stiv Kliford ukazao posebno zapaženu minutažu niti su Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski bili naročito inspirisani za okršaj sa Dalasom. Srpski tandem iz redova Šarlota imao je skroman učinak u porazu svog tima sa 104:130, dok je na drugoj strani veoma raspoložen bio Luka Dončić. Očekivano, pošto je reprezentativac Slovenije imao priliku da postane najefikasniji igrač Dalasa ikada u jednoj sezoni.

U finišu treće četvrtine, svojom sedmom trojkom u meču, Dončić je došao do ukupnih 2.332 poena ove sezone i iza sebe ostavio Marka Agirea na 2.330 u sezoni 1983/84, dok je još ranije nadmašio Dirka Novickog i njegovih 2.151 poena iz sezone 2005/06. Imaće Dončić još tri utakmice pre plej-ofa da dodatno poboljša učinak, a duel sa Hornetsima završio je sa 39 poena, 12 skokova i 10 asistencija, uz 8 trojki iz 17 pokušaja.

Izabrane vesti

Pored Dončića, u pobedničkom taboru istakao se Danijel Gaford sa 26 poena, a vredan pomena je i Kajri Irving sa 18 poena, 8 skokova i 9 asistencija. Bivši košarkaš Partizana Dante Egzum je igrao dosta manje nego inače, pa je za 19 minuta ubacio 2 poena, uz 3 asistencije i 4 skoka.

Domaćine su predvodili Majls Bridžes i Brendon Miler sa 22 i 21 poena. Micić je za 26 minuta na parketu ubacio 6 poena, uz 4 asistencije i 2 skoka. Iz igre je šutirao 3/10, a za tri 1/3. Pokuševski je igrao tek 13 minuta, što mu je bilo dovoljno za 4 poena, 4 skoka i 1 asistenciju.

Dalas je već pred kraj prve četvrtine otišao na 22 poena razlike, pa je u nastavku meča mogao da igra rasterećeno i čuva energiju za plej-of. Mavsima su do kraja ligaškog dela ostali još susreti sa Majamijem (u gostima), Detroitom (kod kuće) i Oklahomom (u gostima), a s obzirom na formu i četiri vezane pobede, teško da će ispustiti peto mesto i direktan plasman u osminu finala plej-ofa Zapadne konferencije. Možda, čak, i uspeju da prestignu trenutno četvrtoplasirane Kliperse.

Što se tiče Šarlota, za Hornetse za njih je ovo bio poslednji meč sezone u njihovom Spektrum centru. Do kraja će igrati protiv Atlante, Bostona i Klivlenda u gostima, gde će probati da dođu makar do 20. pobede.

NBA - REZULTATI

Šarlot - Dalas 104:130

/Bridžis 22 - Dončić 39p,12sk,10as/



tagovi

NBA ligaLuka DončićVasilije MicićAleksej Pokuševski

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara