Edi Tavares (©Star Sport)
Edi Tavares (©Star Sport)

Micić i Vezenkov odoše, za njima i Tavares?! Portland hoće, prepreka visoka otkupna klauzula

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.07.23. | 23:01

Evroliga mogla bi da bude znatno oskudnija u predstojećoj sezoni

U razmaku od samo nekoliko sati evropska košarka ostala je bez dvojice od trojice poslednjih MVP osvajača, Saše Vezenkova i Vasilija Micića. Dvojica asova dogovorili su NBA angažmane u Kingsima, odnosno Tanderima, a za njima bi mogao da krene i Edi Tavares?!

Kako javlja Donatas Urbonas sa sajta Basket News, gorostas sa Zelenortskih Ostrva već je dobio ponudu od Portlanda za višegodišnju saradnju, ali na putu realizacije ove ideje postoji velika prepreka – visoka otkupna klauzula!

Izabrane vesti

U pitanju je suma veća od 6.000.000 evra, koliko je iznosila klauzula Fakunda Kampaca kada je odlazio u Denver Nagetse 2020. godine. Ipak, kako Tavaresov ugovor sa Realom ističe za godinu dana, postoji mogućnost oko eventualnog dogovora.

Na sve to treba dodati da Tavares i Real nisu ni blizu produžetka saradnje, što takođe potvrđuje Basket News. Kod Tavaresa postoji velika želja da se vrati u NBA ligu i ponovo okuša sreću. On iza sebe već ima 13 utakmica u najjačoj ligi sveta igrajući za Atlantu i Klivlend, a takođe je igrao i Razvojnu ligu u nekoliko različitih timova.

Sjajni centar bio je verovatno najzaslužniji za Realov preokret u četvrtfinalnoj seriji sa Partizan Mozzart Betom i predvodio je Blankose do titule evropskog šampiona. Sezonu je završio sa 9,3 poena, 6,9 skokova, 2,2 blokade i 1,5 asistencija uz prosečan indeks korisnosti 18. Na parketu je provodio oko 25 minuta po utakmici.

Izabran je za MVP Fajnal fora, a Portland navodno ima ozbiljne planove sa njim.

Evroliga bi lako mogla da postane ozbiljno oskudnija kvalitetom...


tagovi

Valter TavaresNBA ligaPortland TrejlblejzersKK Real MadridEvroligaKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga
NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara