Vasilije Micić (©AFP)
Vasilije Micić (©AFP)

Micić izrazio želju da igra na Olimpijskim igrama: Imamo veliki potencijal, samo da ostanemo zdravi

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.10.23. | 12:52

Srpski plejmejker presedeo otvaranje sezone na klupi Oklahome

Slavila je Oklahoma prilično ubedljivo na startu nove sezone, savladala Čikago Bulse na strani sa 104:124, ali Vasilije Micić nije dobio priliku da upiše zvanični debi, uprkos dobrim izdanjima tokom predsezone.

Ipak, MVP Evrolige iz 2021. godine ne očajava. Svestan je situacije u kojoj se nalazi i naoružao se strpljenjem.

Izabrane vesti

"Ovo je nešto što sam znao i pre dolaska ovde, da ću počinjati sa klupe. To je meni u redu jer je sam dolazak u NBA ligu bio moj san. Došao sam u dobru organizaciju, tek je početak, sezone su duge, svašta nešto može da se desi, ali mi je drago što sam ovde", rekao je Micić za RTS.

Dotakao se i Olimpijskih igara, istakao da želi da igra za Srbiju narednog leta u Parizu.

"Nadam se da ću igrati. Mislim da je ekipa odlična i mislim da imamo veliki potencijal, samo se nadam da svi ostanemo zdravi", dodao je srpski plejmejker koji je ovog leta odlučio da ode preko bare kao jedan od najboljih evropskih plejmejkera, ali će izgleda morati neko vreme da čeka na pravu šansu.

Srećom, ima dobro društvo u Alekseju Pokuševskom koji kreće u četvrtu NBA sezonu kao član Tandera. On je istakao dobru atmosferu koja vlada u klubu što se odrazilo i pobedom u prvom meču sezone, ali da mu najviše znači prisustvo iskusnog Micića koji mu je najveća podrška u ekipi.

Dotakao se i povrede koja ga je sprečila da nastupi za Srbiju na Svetskom prvenstvu. Oporavio se i na premijeri upisao dva minuta u igri.

"Izlazim iz povrede, potrebno mi je vreme da se vratim u ritam, ali se zasad osećam dobro. Nisam igrao predsezonske utakmice, ali verujem da ću vremenom uspeti da se vratim u rotaciju", zaključio je Pokuševski.


tagovi

Vasilije MicićAleksej PokuševskiOklahoma Siti Tanderkošarkaška reprezentacija SrbijePariz 2024

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara