Vasilije Micić (©AFP)
Vasilije Micić (©AFP)

Micić se još traži, ali saigrači su puni hvale: Vidi stvari pre nego što se dogode

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.03.24. | 12:40

Srpski plejmejker upisao još jedan solidan nastup u dresu Šarlota i pokazao da i te kako može da igra u najjačoj konkurenciji na svetu

Otišao je Vasilije Micić u NBA kao dokazak i formiran igrač, svestan da će preko bare iznova morati da se dokazuje uprkos svemu što je uradio u Evropi. Nije dobio pravi prostor u Oklahomi, ali sve se promenilo od trejda u Šarlot.

Na prvih šest njegovih nastupa, Hornetsi su upisali pet pobeda. Usledio je pad na timskom planu, ali Micić je pokazao da trener Stiv Kliford i te kako može na njega da se osloni. U odstustvu povređenog Lamela Bola, pa i Treja Mana koji je već neko vreme van stroja, napad ekipe iz Severne Karoline je u rukama srpskog reprezentativca.

Izabrane vesti

U februaru prosečno beleži 13,8 poena i 6,2 asistencije, a u porazu od Detroita je postigao 11 poena, uz sedam asistencija i pet skokova, pružio još jednu raznovrsnu partiju. Zasad se pre svega ističe asistencijama, ali spreman je da pokaže i svoje poenterske sposobnosti.

I dalje se pronalazim. Sve je mešavina situacije koja me je zatekla. Imamo dosta povređenih igrača i to je nešto što mi je otvorilo veliki prostor u pogledu minutaže. Ali u isto vreme imam 30 godina i već sam nekako oblikovao svoju igru. Dolazim posle pet dogina igranja na isti način. Dakle, nije lako prilagoditi se da bi se uklopio u tim kome je potrebno više kreatora ili dodavača – šta god da je. Pokušavam da pronađem miks, da budem agresivan, da postižem poene. Ali u isto vreme da igram na pravi način“, rekao je Micić za američke medije.

Svima je jasno da je Vasa veliki profesionalac i radnik, to povrđuje i u SAD. Predano radi na svojoj igri i danas, iako je osvojio dve titule u Evroligi, oba puta bio MVP Fajnal fora, jednom i najkorisniji igrač elitnog takmičenja... Jasno je da želi da se dokaže i u NBA ligi, iako je u 31. godini jedan od najstarijih novajlija.

Pokušavam da budem agresivan, da dođem do reketa, da pronađem otvorenog čoveka. Imamo mnogo talenta i tako pokušavam da postignem balans. Ponekad, ako postoji prostor, idem na koš, jer ne želim da misle da sam samo dodavač, nažalost u modernoj košarci ne možete više tako da igrate. Morate biti sposobni za više. Radim svaki dan na svojim veštinama. Čak i sada radim iste stvari na kojima sam radio sa 20 godina. Dakle, mogu da budem sve bolji i bolji u različitim stilovima i različitim delovima terena. Želim da ostanem opasan po koš, ali i da održim balans u svojoj igri”, zaključio je Micić.

I dok Micić skromno ističe da mora da nastavi da napreduje, saigrači o njemu pričaju samo biranim rečima. Majls Bridžis je oduševljen doprinosom bivšeg plejmejkera Anadolu Efesa.

Ima visok IQ. Kada stvari na terenu postanu komplikovane, on će ući i promeniti tempo igre. Vidi stvari pre nego što se dogode. Čita situacije, čita sve u napadu. Odličan je za nas“, rekao je krilni centar Šarlota.

Iako je prošlo tek nešto više od mesec dana otkako je stigao u tim, Micić se već ozbiljno nametnuo i pokazao da može da bude legitimna opcija na poziciji jedinice u najjačoj konkurenciji na planeti.

"Teško je, jer postoje određeni problemi u komunikaciji, ali on brzo kapira stvari. Ne možete da se ljutite na njega jer radi sjajan posao u organizaciji tima. To je sve što možemo da tražimo", poentirao je Bridžis.


tagovi

Vasilije MicićŠarlot Hornets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara