Micić: Užitak je biti deo reprezentacije, a motivacija još veća

Vreme čitanja: 4min | pon. 29.07.19. | 08:30

Plejmejker Efesa za MOZZART Sport govorio o pripremama za Kinu, osećaju kada su svi igrači na okupu, timskoj hemiji, Kopaoniku, klupskoj sezoni...

Još nepunih šest dana marljivog rada čeka srpsku košarkašku ekspediciju na Kopaoniku, pre nego što se preseli u Čačak gde će odigrati i prvu pripremnu utakmicu protiv Borca, na putu sticanja forme za Mundobasket u Kini.

Dok se još čeka 2. avgust i povratak NBA košarkaša, za selektora Aleksandra Đorđevića dobra je vest što je od vikenda u pogonu i Vasilije Micić. Šampion Turske je zbog privatnih stvari dobio nekoliko dana više za odmor, ali to ne znači da je u velikom zaostatku za svojim drugovima u nacionalnom timu. 

Izabrane vesti

Iako je tek prošlo nešto više od mesec dana pošto je sa Efesom podigao šampionski pehar, Micić je uspeo da se odmori, napuni baterije i već krene s individualnim radom kako bi što lakše mogao da se uključi u rad koji je za svoje izabranike pripremio selektor Đorđević.
“Osećaj posle završene klupske sezone još ne mogu da definišem. Tek sada je krenulo da me stiže sve ono što se dogodilo. Broj utakmica, dužina sezone, intenzitet... Ja sam u svemu tome, ali zaista ne mogu da, neću da kažem 'kukam', već samo realnost. Morao sam prvo mentalno da se pripremim za sve ovo. Mi smo profesionalci i telo mora da trpi taj teret“, kaže Micić za MOZZART Sport i dodaje:
“Spreman sam, vrlo motivisan, još je veća želja kada znam da je reprezentacija ovoliko kvalitetna i biće velika čast za mene da budem deo ovog tima. Uživaćemo na terenu, van njega. Dobra je stvar što smo svi već dugi niz godina zajedno, pa ne moramo da trošimo vreme na neke detalje, upoznavanje. Lepa šansa za sve nas“.

SRBIJA DRUGI FAVORIT: NA SAD KVOTA 1,30, NA ORLOVE 6,00

Koliko je teško preći iz ritma klupske sezone u tempo reprezentativnih priprema, gde se ipak mnogo toga očekuje od ove selekcije?
“Najbitnije je samo ne praviti famu od cele priče. Mislim na svakog pojedinačno. Objektivno, promene jesu velike u odnosu na klupske treninge, rad i sezonu, ali ne treba ni razmišljati o tome. Najvažnije je da shvatiš da je to samo još jedan proces, deo sezone. Mi, zapravo, ništa od ovoga ne moramo. U reprezentaciji svi uživamo. Bitno je samo imati pravi pristup svemu tome. Jedina, možda, teška okolnost svega ovoga je što odmah po završetku takmičenja u Kini počinju klupske sezone koje će biti još napornije“.

Ali čini se da su ipak svi jedva čekali da se ekipa okupi i da počne rad na Kopaoniku?
“Da, zato što treninzi u reprezentaciji mogu da te učine boljim igračem, da te napune dodatnim samopouzdanjem. Na nama je da sada kroz zajednički rad ojačamo timsku hemiju i takvi odemo u Kinu“.

Snaga reprezentacije Srbije ogleda se u tome da konkurencija dugo nije bila jača, da se na praktično svakoj poziciji svi ravnopravno bore za mesto na konačnom spisku?
“Tako je. To je u jednu ruku otežavajuća okolnost, a opet te vuče da pokažeš još više, da na terenu i na svakom treningu budeš još bolji. Zato je užitak biti deo ove reprezentacije“.

U Istanbulu si 2017. dobio veliku šansu u timu koji je osvojio evropsko srebro, uprkos tome što je nekoliko ključnih igrača izostalo zbog povrede...
“Jeste, tada sam uspeo da iskusim nešto posebno. Istina, igrački kvalitet možda nije bio na tom nivou kao sada, ali je atmosfera bila fantastična, svaki igrač je bio prepun samopouzdanja. To je tada umelo da nas rastereti, jer si znao da u svakom trenutku neko može da iskoči i napravi nešto, da ne zavisi sve samo od jednog čoveka“, priča Micić i poentira u svom stilu:
“Takva će situacija biti i sada. Niko ništa neće morati, jer će imati podršku svih ostalih saigrača u timu. Samo treba da uživamo u trenutku i na terenu. Za nas je situacija odlična i nadam se iskreno da ćemo se izboriti za svoje mesto“.

Micić sa Markom Gudurićem i Bobanom Marjanovićem

Iako ga nije bilo na Kopaoniku od početka, Micić zna šta ga čeka u radu sa ostatkom ekipe.
“Selektor oduvek ima drugačiji pristup samim pripremama. Shvatio je i on koliki je obim utakmica u sezoni i da više nema potrebe za onim suvoparnim pripremama. Od prvog dana praktično mi se uvodimo u formu kroz rad u košarkaškim elementima, koji su mnogo zanimljiviji“.

Tebi Kopanonik nije nepoznanica, s obzirom da si tamo provodio dane i mesece?
“Da, ja sam praktično iz tog dela, volim to mesto, da se vratim tamo kad god mogu. Zbog klupskih obaveza, nažalost, nemam više vremena da provodim na Kopu. Ovo kada se zadesi sa reprezentacijom – dupli je užitak za mene“.

Sa Efesom si uzeo nacionalnu titulu, zajednički ste odigrali sezonu kakvu je malo ko očekivao. Da li to sve daje dodatnu energiju da se nastavi sa daljim napretkom, radom?
“Sezona je bila zaista lepa. Bilo je mnogo lepih trenutaka. Ono na kraju (osvajanje titule prim. aut.) samo je rasterećujuća okolnost za sve nas. Možeš malo da se opustiš i uživaš, mada verujem da Guduri (Marku Guduriću prim. aut.) nije bilo svejedno (smeh). Sveukupno, sezona je bila odlična i meni lično nikada ne manjka motivacije, to je samo dodatna potvrda za sve što smo napravili“.

Kompanija MOZZART je ekskluzivni Beting partner Košarkaškog saveza Srbije!

Piše: Nikola STOJKOVIĆ (nikolaS_sN)
Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara