©AFP
©AFP

Miciću "ukradena" asistencija za novi dabl-dabl, Boston pobedom završio turneju

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.04.24. | 03:03

Srpski košarkaš pogađao i proigravao, ipak njegov učinak nedovolljan da pomrsi planove Bostonu (104:118)

"Turneju" od sedam utakmica na strani košarkaši Bostona završili su slavljem u gostima Šarlotu (118:104). Inspirisani Seltiksi upotpunili su dvonedeljni niz izazova van svoje hale i u pomenutom periodu ostvarili petu pobedu, uz poraze samo na megdanu Atlanti.

Uspeo je lider istoka da slomi otpor Šarlota u drugoj deonici i da potom trasira put do 59. slavlja u sezoni. Nije se na izdanje gostiju odrazio izostanak Džejlena Brauna, jednog od glavnih igrača Bostona sezonama unazad, a po pravilu je ulogu lidera poneo Džejson Tejtum koji je susret završio sa 25 poena, 10 skokova i četiri asistencije. Glavnu podršku Tejtumu ppredstavljao je Sem Hauser koji j postigao takođe 25 poena, dok je epitet najefikasnijeg aktera poneo Majls Bridžs sa jednim više.

Izabrane vesti

Među inspirisanima u Spektrum centru bio je i Vasilije Micić koji je sa 13 poena, devet asistencija i dva skoka, pružio još jedno korektno izdanje. Inicijalno, srpskom reprezentativcu je bilo pripisano deset proigrananja, ali je u okviru zvaične statistike ipak ostao na devet čime i bez četvrtog dabl-dabla.

Iako nije mogao da na lični spisak pored Bruklina, Klivlenda i Los Anđeles Klipersa dopiše i Boston, srpski reprezentativac je uspeo da održi kontinuitet dobrih igara. Minute, posle jedne utakmice pauze, dobio je i Aleksej Pokušeski koji je za nešto više od 15 minuta upisao tri poena, četiri skoka i dve asistencije, te je bio deo 57. poraza Šarlota u sezoni.

Priliku da poprave učinak Hornetsi će imati za dva dana kada im gostuje Portland. Susret koji sledi biće četvrti uzastopni koji Šarlot igra u svojoj dvorani, a potom će ugostiti i Orlando, Oklhomu i Dalas. Kada je Boston u pitanju naredni duel zakazan je takođe sa zva dana kada će Seltiksi ugostiti Oklahomu.

NBA - REZULTATI

Šarlot - Boston 104:118

/Bridžs 26 - Tejtum 25/

Detroit - Memfis 108:110

/Kaningem 29 - Džekson 34/

Indijana - Bruklin 133:111

/Heilbarton 27 - Tomas 22/

Orlando - Portland 104:103

F, Vagner 20 - Benton 26/

Čikago - Atlanta 101:113

/Derozan 31 - Bogdanović 20/

Nju Orleans - Finiks 111:124



tagovi

Šarlot HornetsVasilije MicićNBA ligaBostonBoston Seltiks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara