Vasilije Micić (©AFP)
Vasilije Micić (©AFP)

Miciću žao što se sezona završava: Osećam se sve komfornije na terenu

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.04.24. | 11:46

"Svaku utakmicu gledam kao finale, u smislu dokazivanja samom sebi i onima koji su mi pružili ovu priliku. Pokušavam da igram što mirnije, u svom ritmu, da ne jurim ništa."

Igra Vasilije Micić kao pravi dasa u poslednjih mesec dana u dresu Šarlota. Uhvatio je srpski plejmejker takav ritam da je prava šteta što se sezona bliži kraju. U tesnom porazu od Oklahome (118:121) je upisao četvrti dabl-dabl u NBA karijeri (17 poena, 10 asistencija), dok kje sveukupno u šestoj utakmici u nizu bio dvocifren. Po sopstvenom priznanju ističe da se sve udobnije oseća sa loptom u rukama, kao i da na svaku novi meč gleda kao na novu priliku za dokazivanje.

"Osećam se sve komfornije iz dana u dan. Žao mi je što je ostalo tek još nekoliko utakmica. Svaku utakmicu gledam kao finale, u smislu dokazivanja samom sebi i onima koji su mi pružili ovu priliku. Pokušavam da igram što mirnije, u svom ritmu, da ne jurim ništa. To je teško kad nemate minute. U ovom trenutku ih imam i nadam se da igra izgleda dobro, gledajući sa strane"naveo je Micić.

Izabrane vesti

Blizu su Micić i Pokuševski bili pobedi nad jednom od tri najbolje ekipe Zapadne konferencije kojom bi lepu uslugu učinili svom sunarodniku iz Denvera, Nikoli Jokiću, na putu da obezbede pol-pozciju pred doigravanje.

"Na kraju je došlo do grešaka, pada koncentracije, prodatih lopti, uključujući i mojih. Koštalo nas je mnogo. Detalji nam daju naznaku da smo dobri. Ja to znam jer treniram sa ovim momcima. Dali smo sve od sebe i ovo je bila dobra partija."

Micić u ruki sezona u najjačoj košarkaškoj ligi sveta prosečno beleži 7,1 poen i 4,3 asistencije. Upisao je četiri dabl-dabl performansa, a najefikansija partija bila mu je ona protiv Memfisa odigrana 13. marta kada je ubacio 25 poena.





tagovi

Vasilije MicićŠarlot Hornets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara