Ostoja Mijailović (©Starsport)
Ostoja Mijailović (©Starsport)

Mijailović: ABA ligu siluje jedan čovek koji je vlasnik dva kluba

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.11.20. | 14:26

„Sve je krenulo od sudskog spora Crvene zvezde“, kaže prvi čovek Partizana

To što se nad ABA ligom nadvila korona, koja preti, kao i ostalim takmičenjima, da poremeti plan i program, nije jedini problem.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović otkrio je danas, tokom promocije Saša Filipovskog u novog trenera, da je ugašen račun lige u Rajfajzen banci i za sve probleme optužio „jednog čoveka koji je vlasnik dva kluba u ligi“.

Izabrane vesti

Iako ga nije imenom pomenuo, jasno je da aludira na Nebojšu Čovića, pošto između Partizana i Crvene zvezde bukti intenzivan sukob poslednjih meseci.

Košarka u celoj Evropi je u problemu. Nema navijača, nema prihoda od ulaznica... ABA liga je u još težoj situaciji, pre svega zbog sudskog spora Crvene zvezde. Lavina svega je počela od te tužbe. Sada imamo gašenje računa kod Rajfajzen banke. ABA liga je u nezavidnoj situaciji. Menadžmet radi na pronalaženju rešenja“, rekao je Mijailović.

I onda prst krivice usmerio ka Čoviću.

Velika većina klubova je za to da se ABA liga transformiše u d.o.o. društvo. U novi ugovor će biti uneto sve što treba da liga bude zaštićena, da ne bude praktično silovana od jednog čoveka koji je vlasnik dva kluba. I koji se predstavlja kao nekakav zaštitnik, a u stvari radi za sopstvene i interese porodice. Koji uporno pokušava da postavi tasta svog sina za predsednika ABA lige“.

Obratio se predsednik Partizana i novom prvom treneru ekipe.

Želim da poželim dobrodošlicu našem novom treneru. Dobro došao u zemlju košarke i dobro došao u Partizan, najtrofejniji klub u Srbiji“, poručio je Ostoja Mijailović


tagovi

Ostoja MijailovićKK PartizanABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara