Počeo Ol star: Amerikanci mnogo bolji od Sveta, Dončić pogodio trojku sa svoje polovine (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 15.02.20. | 09:24

Rezultat je sada 3:3

Tim Sjedinjenih Američkih Država savladao je ekipu Sveta (151:131) na otvaranju ovogodišnjeg Ol stara u Čikagu. U pitanju su mladi igrački i zvezde u usponu (Rising Stars). U ovom formatu igra se već šestu godinu. Posle dva vezana trijumfa igrača rođenih na teritoriji SAD rezultat u pobedama je izjednačen - 3:3.  

Za selekciju Sjedinjemnih Država igrali su Birdžis, Karter, Grejem, Hiro, Džekson, Morant, Nan, Paskal, Sekston, Vašington, Vilijamson i Jang. Tim Sveta igrao je u sastavu: Voker, Meli, Beret, Klark, Dončić, Gildžes Aleksander, Haćimura, Mihaljuk, OkođiVagner.

Izabrane vesti

U meču u kome je rezuzltat bio potpuno u drugom planu Svet je bio bolji u prvom poluvremenu i taj deo igre dobio sa deset razlike - 81:71. U nastavku je usledio preokret. Serijom 11:2 u finišu treće deonice Amerikanci su stekli prvu ubedljiviju prednost (115:105), da bi u četvrtoj prednost konstantno rasla. Išla je i do plus 26. Na kraju je završeno 151:131. 

Za najkorisnijeg igrača meča proglašen je Majls Bridžs iz Šarlota. Mladi bek ubacio je 20 poena (8/12 iz igre), sakupio pet skokova i tri asistencije za 20 minuta. Efikasniji od Bridžsa bili su Erik Paskal sa 23 koša, odnosno Kolin Sekston sa 21. Tre Jang brojao je do 18, za tri 4/8.

U poraženom timu Er Džej Beret sakupio je 27 poena, Brendon Klark 22, a Luka Dončić 16. Slovenac srpskog porekla na isteku prvog dela ubacio je trojku sa svoje polovine...

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara